Hubnutí

Zdravé recepty pro hubnutí

Dietní recepty vůbec nemusejí být nudné a dokonce jsou i chutné. Nechte se inspirovat.

Smoothie s banány a lněnými semínky

Banány jsou bohaté na draslík, vitamíny B a C a antioxidanty. Ty chrání naše tělo proti degenerativním poruchám. Mléko je bohatým zdrojem vápníku, zpevňuje tak naše kosti a zuby. Lněné semínko dodá hořčík, vápník, železo, vitamín B, omega-3 mastné kyseliny a kyselinu linoleovou. Med patří mezi přírodní sladidla a má antibakteriální a antivirové vlastnosti.

Suroviny pro přípravu z jednoho šálku mléka:

  • 2 středně zralé banány
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy:

Všechny suroviny smícháme v mixéru.

ovesné vločky

Ovesné vločky s bobulemi a ořechy

Ovesné vločky obsahují beta-glukan, ten podporuje dobré zdraví srdce. Bobule patří mezi superpotraviny a obsahují velké množství makroživin a vlákninu. Ořechy se řadí mezi energeticky vydatné potraviny. Výhodou jsou jejich antioxidační a protizánětlivé vlastnosti.

Suroviny pro přípravu na jeden šálek mléka:

  • 2 – 3 lžíce ovesných vloček
  • šálek jahod a borůvek
  • 1 lžička loupaných mandlí
  • 1/2 lžičky lískových ořechů

Postup přípravy:

Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme ovesné vločky a vaříme tak dlouho, dokud nezměknou. Pak přendáme do misky a přidáme bobule a ořechy nakrájené na kousky.

Ovocný salát

Papája je dobrým zdrojem vitamínů A, B a C a proteolytických enzymů, ke kterým patří třeba papain. Ty mají antibakteriální, protiplísňové a antivirové vlastnosti. Grapefruit je šikovným pomocníkem při kontrole váhy a také reguluje krevní tlak. Meloun obsahuje lykopen, který chrání proti cukrovce nebo kardiovaskulárním obtížím. Hroznové víno je bohaté na flavonoidy a polyfenoly.

Suroviny pro přípravu dle potřebného množství:

  • papája
  • vodní meloun
  • kousek grapefruitu
  • kuličky hroznového vína
  • citron

Postup přípravy:

Papáju a grapefruit oloupeme, meloun zbavíme slupky a společně s hroznovým vínem nakrájíme všechny druhy ovoce na malé kousky. Zakápneme trochou citronové šťávy a před konzumací necháme chvilku v lednici.

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button