Hubnutí

Trápí vás břišní tuk? Zařaďte do jídelníčku tyto potraviny

Břišní, nebo také viscerální tuk, se ukládá v našem těle v okolí břicha. Potýká se s ním celá řada z nás. Kromě toho, že naši postavu dělá méně atraktivní, zvyšuje riziko vzniku vysokého krevního tlaku, cukrovky nebo chorob jater.

Optimálním řešením, jak se tohoto tuku zbavit, nejsou různé diety, ale zařazení některých potravin do našeho pravidelného jídelníčku. Také pravidelná fyzická aktivita je šikovným pomocníkem.

TOP potraviny pomáhající v boji proti břišnímu tuku

Tyto potraviny jsou velmi snadno dostupné a zařadit je do jídelníčku pravidelně není nijak náročné.

1. Mandle

Obsahují velké množství zdravých tuků – poly a mononenasycené mastné kyseliny. Oba typy brání přejídání. Pravidelná konzumace mandlí může pomoci potlačit hlad a také bojuje proti onemocněním srdce. Hořčík, který také mandle obsahují, je důležitým prvkem v případě budování svalů. Ty podporují spalování většího množství břišního tuku. Mandle obsahují vlákninu. Ta dodá tělu pocit sytosti po delší dobu a nemáme tak potřebu konzumovat další jídlo. Kromě toho obsahují mandle jen velmi málo kalorií, nebudou tedy podporovat zvyšování objemu břišního tuku.

2. Zelenina

Ta dodá našemu tělu potřebné množství vitamínů a minerálů a pomáhá v boji proti břišnímu tuku.

  • Celer

Obsahuje jen velmi malé množství kalorií. Naopak nabízí hodně vlákniny, vápník nebo vitamín C. To vše podporuje hubnutí. Lze jej přidat do polévek nebo salátů a může tvořit součást smoothie.

  • Okurky

Je to zelenina velmi osvěžující, nízkokalorická, s velkým obsahem vody. Kromě toho nabízí našemu tělu minerály, vitamíny a vlákninu. Pravidelná konzumace okurek podpoří detoxikaci organismu a zabrání ukládání břišního tuku.

nakrájená okurka

  • Rajčata

Nachází se v nich sloučenina, která pomáhá snižovat obsah lipidů v krvi. Díky ní kontroluje i břišní tuk. Šikovným pomocníkem je také antioxidant lykopen. Ten pomáhá v boji proti vráskám, vysoké hladině cholesterolu a snižuje riziko výskytu rakoviny. Rajčata jsou navíc výborným zdrojem železa, draslíku nebo vitamínu A a C.

3. Ovoce

Vzhledem k obsahu cukru je vhodné ovoce zařadit do jídelníčku během dopoledne a poledne.

  • Jablka

Obsahují dietní vlákninu, flavonoidy, fytosteroly nebo třeba beta-karoten. Dokonale zasytí a pomohou předcházet přejídání. Hubnutí podporuje sloučenina pektin.

  • Třešně

Podporují snižování škodlivého cholesterolu a redukují množství tělesného tuku.

  • Ananas

Obsahuje enzym bromelin. Ten má silné protizánětlivé vlastnosti. Toto ovoce je šikovným pomocníkem při redukční dietě.

4. Fazole

Jejich pravidelná konzumace přispívá ke snížení tělesného tuku, podporuje nárust svalové hmoty a zlepšuje trávicí procesy. Fazole umějí navodit, na delší dobu, pocit sytosti a tím brání zbytečnému přejídání. Jsou skvělým zdrojem rozpustné vlákniny. Ta brání v ukládání tělesného tuku. Bílkoviny v nich obsažené dodají tělu potřebnou energii.

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button