Čím dál více lidí volí zdravé stravování a ovoce jako jsou například jablka, jsou to první na co se obrátí, pokud chtějí posílit své zdraví nebo si zlepšit váhu. Jablka navíc mají mnoho přínosných živin a na rozdíl od jiných druhů ovoce je lze využít jako dezert ke každému jídlu.

Škodlivá vrstva

Některé druhy ovoce, jako jablka, mají přirozený vosk na kůži nebo skořápce. Tento vosk slouží k jeho ochraně, ale mnozí farmáři v jejich zapálení, aby ovoce vypadalo mnohem lépe a vydrželo déle, odstraní tento přírodní vosk a přidávají další, který obsahuje prvky podobné těm, které jsou používány v motorových automobilových olejích.

Stejně tak je důležité objasnit, že je neuvěřitelně škodlivý pro zdraví. Ale tito výrobci zajistí, že tato bezpečnost je nutná, aby ovoce nebylo napadeno plísněmi a bakteriemi, které urychlují jeho rozklad. Kontroverzní už však je, že tato vrstva nejen „chrání“ ovoce, ale zároveň také zvyšuje jeho prodej, protože plod vypadá lesklejší, lákavější, má lepší barvu. Kde tedy leží skutečná pravda.

Vzhledem k tomu, že vosk není teoreticky součástí potravy, obchody, které uvádějí ovoce na trh, si myslí, že nejsou povinni odhalit strukturu této ochranné vrstvy, kterou využívají.

I když je známo, že tato vrstva obsahuje sóju, lepek a mléčné produkty, zároveň se v ní také nachází umělá barviva, prostředka proti plísním a konzervační látky. Všechno to jsou karcinogenní látky, které by rozhodně nikdo neměl konzumovat.

Jaké je řešení

Je zřejmé, že ne všechny obchodování značky vystavují obyvatelstvo zbytečným hrozbám. V případě přírodních potravin zjistíme, že vosk, který zakrývá a chrání ovoce, je složen z dřevní pryskyřice nebo včelího vosku, prvků, které nejsou zdraví škodlivé.

Čtěte:  5 věcí, které většina lidí neví o výživě a zdraví

Protože konzervační látka je používána speciálně k tomu, aby ovoce dlouho vydrželo, doporučujeme si zakoupit sezónní ovoce, které sotva obsahují nebezpečné konzervační látky nebo zeleninu a ovoce od zemědělců.