
Co jen lidstvo pamatuje, bylo nutné uchovávat sezónní potraviny, aby je bylo možno využít i později, když už nejsou z přírody dostupné. Dnes existuje řada metod, jak potraviny konzervovat, ale mnohdy zahrnují využití nejrůznějších chemických látek a konzervantů, které nemusí být pro naše tělo optimální. Naopak solení představuje tradiční způsob konzervace, který je přirozený, efektivní a velmi snadný.
Sud na solení https://bonpos.cz/cz/dubove-sudy-na-zeleninu ze dřeva představuje osvědčenou volbu, která spojuje funkčnost, ekologii a rustikální eleganci. Tyto jedinečné dřevěné nádoby navíc přidají ovoci či zelenině také jedinečnou chuť a autentickou vůni. Pokud hledáte kvalitní zpracování a poctivé řemeslo, dílna BONPOS vás rozhodně nezklame.
Výhody dřevěného sudu na solení?
Dubové sudy a kádě nejsou jen esteticky líbivé, ale také velmi funkční a praktické. Jejich přirozené vlastnosti je předurčují k využití při fermentaci a konzervaci zeleniny. Dřevo totiž zcela přirozeně „dýchá“, a tedy také usnadňuje cirkulaci vzduchu, čímž zachovává stabilní vnitřní mikroklima, ale také podporuje proces mléčného kvašení. Takto pak vzniká kvalitní potravina, plná vitamínů a probiotik. Mezi hlavní výhody patří:
- Přírodní materiál – dřevo je tradiční materiál bez chemie a umělých povrchových úprav.
- Podpoření procesu fermentace – dubové dřevo je svými vlastnostmi zcela ideální.
- Tradiční řemeslné zpracování – kvalitní dřevo a poctivé zpracování zaručuje, že sudy a kádě budou perfektně fungovat a dlouho vydrží.
Dejte přednost kvalitě a poctivé práci
BONPOS je značka, která se specializuje zpracování dřeva a výrobu různých dřevěných výrobků. Zdaleka nejde jen o kádě a sudy, vybírat můžete ze sortimentu doplňků do kuchyně i do domácnosti, které váš domov provoní dřevem. Každý výrobek je jedinečný, vyrobený ručně s důrazem na kvalitu a funkčnost.
Ideální čas na solení se blíží
Nyní nastává období, kdy budete sklízet různorodé ovoce a zeleninu. Pokud je chcete uchovat i do zimy, pořiďte si kádě na solení https://bonpos.cz/cz/dubove-sudy-na-zeleninu/kade-na-soleni a využijte přírodní konzervační metodu, která vám připraví zdravý a vitamíny nabitý pokrm. Po několika dnech až týdnech je zelenina připravená ke konzumaci.
BONPOS nabízí široký výběr dubových kadí a sudů, které vám pomohou připravit chutnou a výživnou zeleninu bez zbytečné chemie. Prohlédněte si nabídku na jejich webu a využijte možnosti, které nám nabízí sama příroda.
Zdroj foto: bonpos.cz
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.