Jídlo a recepty

Návod: Co udělat, aby vám avokádo dozrálo do 15 minut

Všichni milujeme avokádo, je to tak? Obzvláště, když se koukáme na film, s oblibou si vychutnáváme guacamole s nachos. Ovšem někdy se nám do rukou dostane nezralé avokádo, které nelze použít k přípravě jídla a které se především těžko vyjímá ze své slupky.

Rychlé „dozrání“ avokáda

Nemějte strach. Poradíme vám, jak pracovat i s tímto nezralým avokádem. Vše, co musíte udělat, je umístit do žáruvzdorné mísy avokádo, které předtím obalíte alobalem. Troubu rozehřejte na 180 stupňů, a umístěte do ní připravené avokádo či avokáda v míse. Nechte péct po dobu deseti až patnácti minut.

Za patnáct minut bude vaše ovoce dostatečně „zralé“. Můžete tak okamžitě přichystat guacamole i pro nečekanou návštěvu, kterou jste doteď neměli okamžitě jak pohostit. Avokádo si však vychutnáte také s vařenými krevetami, zralým mangem, ledovými salátovými listy a lehkou majonézou, jako verzi zdravé večeře.

Nezapomeňte se o tento fascinující chyták podělit také s ostatními kamarády či rodinou, jde o perfektní fígl na různé oslavy nebo silvestrovské párty, protože všichni moc dobře víme, že v určitém období adekvátně zralé avokádo prostě nezakoupíte a obyčejně čekáte i několik týdnů, než vám v košíku dozraje.

Prozradíme ještě jinou verzi

Pokud je vaše avokádo stále tvrdé, zabalte jej do novin a uvidíte, že do druhého dne změkne. Pokud ne, počkejte ještě den – dva.

Co se týče rozřezání avokáda, postupujte podle tradičních praktik, tedy nejprve opatrně avokádo rozřezejte podélně okolo pecky, čímž od sebe snadno oddělíte obě poloviny. Poté stačí jen vyjmout pecku a obsah tvrdší slupky odebírat klasickou šálkovou lžičkou.Tato metoda je nejúčinnější a neztratíte při ní prakticky ani kousek jedlého obsahu avokáda, oproti jiným metodám, kdy se do avokáda dostáváte všemi možnými náčiními…

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Filoména Božetěchová

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button