Všichni milujeme avokádo, je to tak? Obzvláště, když se koukáme na film, s oblibou si vychutnáváme guacamole s nachos. Ovšem někdy se nám do rukou dostane nezralé avokádo, které nelze použít k přípravě jídla a které se především těžko vyjímá ze své slupky.

Rychlé „dozrání“ avokáda

Nemějte strach. Poradíme vám, jak pracovat i s tímto nezralým avokádem. Vše, co musíte udělat, je umístit do žáruvzdorné mísy avokádo, které předtím obalíte alobalem. Troubu rozehřejte na 180 stupňů, a umístěte do ní připravené avokádo či avokáda v míse. Nechte péct po dobu deseti až patnácti minut.

Za patnáct minut bude vaše ovoce dostatečně „zralé“. Můžete tak okamžitě přichystat guacamole i pro nečekanou návštěvu, kterou jste doteď neměli okamžitě jak pohostit. Avokádo si však vychutnáte také s vařenými krevetami, zralým mangem, ledovými salátovými listy a lehkou majonézou, jako verzi zdravé večeře.

Nezapomeňte se o tento fascinující chyták podělit také s ostatními kamarády či rodinou, jde o perfektní fígl na různé oslavy nebo silvestrovské párty, protože všichni moc dobře víme, že v určitém období adekvátně zralé avokádo prostě nezakoupíte a obyčejně čekáte i několik týdnů, než vám v košíku dozraje.

Prozradíme ještě jinou verzi

Pokud je vaše avokádo stále tvrdé, zabalte jej do novin a uvidíte, že do druhého dne změkne. Pokud ne, počkejte ještě den – dva.

Co se týče rozřezání avokáda, postupujte podle tradičních praktik, tedy nejprve opatrně avokádo rozřezejte podélně okolo pecky, čímž od sebe snadno oddělíte obě poloviny. Poté stačí jen vyjmout pecku a obsah tvrdší slupky odebírat klasickou šálkovou lžičkou.Tato metoda je nejúčinnější a neztratíte při ní prakticky ani kousek jedlého obsahu avokáda, oproti jiným metodám, kdy se do avokáda dostáváte všemi možnými náčiními…

Čtěte:  Hořčík je podceňovaný. Jaké jsou nejbohatší zdroje?

ZANECHAT ODPOVĚĎ