Zdraví

Nikdy nesušte prádlo v interiéru, zde se dozvíte proč!

Sušíte prádlo v interiéru? Pak byste měli vědět, že se jedná o velmi nevhodný způsob, který vám může přinést celou řadu komplikací. V Glasgow byla provedena studie, která zjistila, že mnoho domácností trpí nadměrnou vlhkostí, a že k tomu až v 30% přispívá sušení prádla.

sušeníVlhkost vede ke vzniku prachových roztočů a zvýšené koncentraci plísní. Vzduch, který je kontaminovaný těmito organismy, může snadno způsobit astma a jiné alergické stavy. Studie byla provedena v roce 2011 a bylo do ní zahrnuto více než 100 domů. Došlo se ke zjištění, že 87% lidí suší své prádlo doma během chladného počasí a dvě třetiny lidí ponechávají své prádlo v blízkosti zdroje tepla, jako je radiátor nebo krb. To vede ke zvýšení vlhkosti ve vzduchu o 30%.

Vědci také uvedli, že jsou nejvíce ohroženy domy s kvalitnější izolací. Dejte raději přednost sušičce.“Lidé izolují své domy, aby ušetřili za energii, ale zároveň vytváří problémy s větráním,“ řekl jeden z autorů studie, profesor Colin Porteous.

Z důvodu mýtů o energetické spotřebě sušiček se mnoho lidí rozhodlo sušit oblečení na šňůře a bubnové sušičky zavrhují. Plíseň je tak častým problémem domů, které pak disponují až deseti druhy škodlivých hub nebezpečných pro lidské zdraví. Mohou vyvolávat alergie, způsobit zánět nosních dutin, zánět průdušek a další problémy s dýchacími cestami. Když je hodně vlhkosti ve vzduchu, tak se plíseň vyskytuje kolem vany, sprchového koutu, myčky na nádobí nebo pračky. vytváří se dokonce i na listech pokojových květin.

Zabraňte vlhkosti

sušeníNejlepším způsobem, jak zabránit hromadění plísní, je otevírat okna každý den, používat ventilaci a opravit poškozená místa domu, jako jsou děravé střechy, rozbité obklady nebo prasklá okna. Účinnou možností je také rekuperační jednotka.

Pokud už plíseň v domě máte, nejlepší způsob, jak na ní, je použít bělidlo. K dispozici jsou biocidy (pesticidy pro houby), které jsou velmi účinné. Stěny pokryjte hydrofobní barvou, aby se zabránilo další vlhkosti a plísni.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

omentářů

    1. Dobrý den,

      ano, byl, odkazy na originální zdroj vždy uvádíme pod článkem.

      Hezký zbytek dne

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button