Zdraví

Zkuste starodávnou božskou medicínu

Kvasnice nejsou dobré jenom do koláčů, přesvědčte se sami, že za jejich pomoci se dá i léčit. V lidovém léčitelství jsou pivní kvasnice známým lékem na řadu nemocí, ovšem svůj účel dnes plní i v oficiální medicíně.

Nejlepší jsou pak v suchém stavu, protože je organismus lépe vstřebává. Je však třeba, brát v úvahu i nějaká ta negativa – kvasnice se rychle kazí, mají hořkou chuť a způsobují nadýmání. Tělo je dlouho absorbuje a cítíte se těžce i několik dní po jejich požití. Na druhou stranu obsahují proteiny, minerální složky, stopové prvky a vitamíny, především pak vitamín B. Denní dávka by tak neměla překročit šest až deset gramů.

Droždí patří do skupiny hub, které uvolňují oxid uhličitý. Je nutno dodat, že ne všechny druhy jsou užitečné, některé naopak mohou způsobit infekci.

Pivovarské kvasnice se využívají k výrobě chleba, alkoholických nápojů. Jejich blahodárné zdravotní účinky se datují již k roku 1555 př.n.l. V 16. století n.l. se pak pivovarské kvasnice sušily a nazývaly sekundárním pojmem – „božský lék“.

Léčebné účinky:

Kvasnice chrání játra, oči, kůži, zbavují nás únavy, pomáhají udržovat rovnováhu trávení, bojují proti akné, zabraňují nevolnosti, zmírňují zažívací problémy. Pro vegetariány jsou skvělým doplňkem stravy. Doporučuje se, aby je každý požil alespoň 2x ročně během dvou měsíců, při problémech dokonce 2x denně. Pomohou vám v boji s cukrovkou, onemocněním trávicího ústrojí, zánětem žaludeční sliznice, vředy, onemocněním jater a žlučových cest a při hubnutí, protože podporují úbytek váhy.

kvasnice

Aby toho nebylo málo, kvasnice se využívají rovněž k léčbě bakteriálních a mykotických infekcí kůže, zmírňují premenstruační symptomy i projevy menopauzy, jedná se také o přirozený regulátor cholesterolu. Nejúčinnější je v kombinaci s medem a jablečným octem (jedna polévková lžíce). Jako přírodní antibiotikum řídí bakterie, které by mohly být škodlivé pro tělo a současně stimuluje pohyb užitečných bakterií ve střevech.

Pivo pak obsahuje vitamín B, selen (zpomaluje proces stárnutí), chrom (prevence diabetu a srdečního infarktu) a glutamin (odstraňuje škodlivé látky).

Říká se, že krása švédské Grety Garbo, se ukrývala v pivovarských kvasnicích. Jejich účinek se projevuje zejména na pokožce, která je pevná a zářivá. Rovněž konzumací kvasnic mizí ekzémy a všechny estetické nedostatky na kůži, ale také záněty a infekce. Kvasnice posilují zuby, vlasy a nehty, mají protinádorový účinek a čistí játra od jedovatých složek.

Zkuste si připravit masku z kvasnic:

Jednou za dva týdny zřeďte jednu čajovou lžičku kvasinek se stejným množstvím mléka. Vytvořte si hutnou směs jako masku, kterou si na dvacet minut naneste na tvář. Poté si obličej umyjte teplou vodou.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button