Jídlo a recepty

Nebaví vás nudné saláty? vyzkoušejte tento recept s kadeřávkem a pistáciemi

Už vás nebaví den, co den jíst pořád ty stejné nudné saláty? Rozumíme vám. Proto jsme pro vás vymysleli nápady na zdravé saláty na každý den v týdnu! A abychom vám vše ještě ulehčili, tak zde je jeden recept na salát napakovaný superpotravinami, díky kterým bude vaše zdraví fungovat jako na drátkách.

V první řadě máme kadeřávek, který má vysokou nutriční hodnotu díky vysokému obsahu železa, vlákniny, vápníku, a vitamínů A, C, a K. Tato zelenina může některé lidi odpudit rychleji, než Usain Bolt dokáže uběhnout 100 metrů, ale povíme vám jedno tajemství. Lidé, kteří kadeřávek nemají rádi, mohou mít takové pocity kvůli tomu, že jedli kadeřávek, který byl moc tuhý. Trik k tomu, aby byl křehčí (a tím pádem i lahodnější) spočívá v tom, že je potřeba ho nejdříve promasírovat po dobu několika minut olejovým a octovým dresinkem. Tento proces výrazně snižuje trpkost.

Tento salát se superpotravinami také obsahuje jablka, sezónní hvězdu díky svému statusu ovoce bohatého na antioxidanty a vlákninu. Zelená jablka jsou zejména dobrá pro tento druh receptu, ale můžete použít to, co vám nejvíce chutná.

Poté přichází na řadu ta zábavná část: pistácie smíchané s trochou medu a skořice. Pistácie poskytují potřebné tuky, zatímco med se skořicí přidávají jedinečnou chuť. Přidejte tyto ochucené ořechy do salátu a získáte zcela novou dimenzi. Už žádný nudný salát k obědu.

Kadeřávkový salát s jablky a pistáciemi

Množství: 2-4 porce

Ingredience:

  • Kadeřávek (okolo osmi hrnků pečlivě nakrájeného kadeřávku)
  • 1 velké zelené jablko
  • ½ hrnku pistácií
  • 60 gramů sýru feta
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • Šťáva z ½ citrónu
  • 2 polévkové lžíce bílého balzamikového octa
  • 2 polévkové lžíce + 2 čajové lžičky medu
  • ¼ lžičky skořice
  • ¼ lžičky mořské soli + více podle chuti

Postup:

  1. Omyjte kadeřávek a odstraňte tuhé stonky. Nakrájejte ho na tenké plátky a umístěte do velké mísy.
  2. Udělejte si dresink – smíchejte citrónovou šťávu, olivový olej, balzamikový ocet, 2 lžičky medu, a ¼ lžičky mořské soli. Dobře promíchejte.
  3. Nalijte dresink na kadeřávek. Začněte ho masírovat – vezměte naráz velké množství do rukou a mačkejte a otírejte listy o sebe navzájem. Takto propracovávejte kadeřávek alespoň po dobu pěti minut.
  4. Pečlivě nakrájejte jablko a přidejte ho do mísy. Společně s jablkem přidejte i sýr feta.
  5. V malé mističce promíchejte pistácie se skořicí a zbylým medem a přidejte je do salátu.
  6. Podle chuti přidejte mořskou sůl a celý salát dobře promíchejte.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Redakce

Snažíme se hledat nejrůznější metody, které zajistí člověku zdraví i bez každodenního braní léků. Některé naše texty jsou kontroverzní svou metodickou odlišností, některé vám pomohou v diagnostice nemoci klasickou cestou. Máme tu spoustu článků pro každého, kterého zajímá zdraví a přírodní léčba.

Podobné články

Back to top button