Kuchtičky, rozeznáte rozdíl mezi práškem do pečiva a jedlou sodou? Styďte se, pokud ne! Jedlá soda je užitečná při pečení. Využívá se i v indické kuchyni jako přísada pro pečení chleba, kdy se kombinuje s kyselými přírodními složkami, pod kterými si můžete představit máslo, mléko, tvaroh, ocet, anebo citron. Zmiňované těsto nabobtná právě vinou jedlé sody. Jedlá soda je dále dobrá na koláče, anebo i oblíbené víkendové sušenky. Pokud v dobrotách zaznamenáváte hořkou chuť, jako jsou právě pekařské produkty, může za to chuťově aromatická jedlá soda.

 A co prášek do pečiva?

Jedná se o další stoupající činidlo. Je podobně populární jako jedlá soda, dokonce se z ní skládá, ale navíc je smíchané s kyselými složkami. I prášek do pečiva se využívá ke pečení koláčů.

Proč ale využívat obě ingredience?

Někdy nastane komplikace, kdy nám nechce hezky nakynout těsto. Právě v tomto okamžiku je žádoucí, použít obě tyto přísady – jedlou sodu i prášek do pečiva. Co je navíc zajímavé – při tvorbě právě koláčů, může spojení obou těchto složek za hnědou barvu těsta. Podělte se s touto zajímavou informací dále.

Čtěte:  Ovoce k večeři - ano či ne?

ZANECHAT ODPOVĚĎ