Jídlo a recepty

Jste málo produktivní? Zařaďte do jídelníčku tyto potraviny

Je dobře známo, že strava ovlivňuje naše celkové zdraví. Málokdo si však uvědomuje, že má také velký vliv na naši produktivitu. Vyvážená strava může naši produktivitu zlepšit. Naopak strava nevhodná ji může snížit. Některé potraviny zlepšují naši paměť a podporují soustředění a bdělost. Víte které to jsou?

Řepa

Kromě vitamínů podporujících imunitu nabízí také dusičnany, které podporují průtok krve. Tím se snáze okysličí mozek a my zůstáváme bdělí a soustředění. Z řepy si připravíme skvělý salát, pomazánku nebo ji můžeme použít pro přípravu lahodné a osvěžující šťávy.

Losos

Poskytuje dostatek kvalitních omega-3 mastných kyselin, které, kromě jiného, dodají i potřebnou energii. Tyto zdravé tuky bývají spojovány s celou řadou dalších zdravotních přínosů – pomáhají snižovat záněty a vysoký krevní tlak, zlepšují zdraví srdce nebo výkon nervové soustavy.

Brokolice

Existuje velké množství důvodů, proč zařadit brokolici do jídelníčku. Kromě velkého obsahu minerálů a vitamínů obsahuje také cholin, který se podílí na kognitivním výkonu, vývoji mozku a podporuje dobrou paměť.

Zelený čaj

Ranní šálek zeleného čaje může být přesně to, co naše tělo potřebuje. Zelený čaj poskytuje našemu tělu celou řadu výhod. Jeho konzumace je spojována se snižováním úzkosti, podporou paměti a pozornosti. Extrakt ze zeleného čaje může pomoci chránit proti chronické únavě. Pozor, jeho pití není vhodné v době před spaním.

Vejce

Vychutnat si ke snídani míchaná vajíčka nebo vaječnou omeletu může být jednou z možností, jak podpořit naši produktivitu. Vejce totiž, stejně jako brokolice, obsahují cholin. Kromě toho se řadí mezi dokonalé zdroje bílkovin. Díky tomu nás zasytí a během dopoledne se tak vyhneme nepříjemnému pocitu hladu.

Kvalitní čokoláda

To je dobrá zpráva pro její milovníky. Jedním z důvodů, proč zvyšuje naši produktivitu, je obsah kofeinu. Ten podporuje naši bdělost a soustředěnost. Také v ní nalezneme hořčík, u něhož bylo prokázáno, že zlepšuje učení a paměť.

Mandle

Dodají našemu tělu potřebný vitamín E, který chrání naši nervovou soustavu. Jejich pravidelná konzumace může pomocí zvýšit hladinu acetylcholinu, což je transmiter, který zlepšuje naši paměť a podporuje lepší učení.

Sladké brambory

Obsahují komplexní sacharidy, naše tělo je tráví pomaleji a díky tomu máme déle pocit sytosti. Také podporují stabilizaci hladiny cukru v těle a poskytují tak dostatek energie potřebné pro každodenní činnosti. Mimo jiné v nich nalezneme také vitamíny A a C.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Back to top button