Jídlo a receptyZdraví

Čokoládová pěna bez výčitek: Cytokiny vás ochrání proti zánětu

Kdo ještě nevyzkoušel recept na čokoládovou pěnu, měl by. Nemusíte se navíc vůbec cítit provinile, protože obsahuje řadu živin, které byste u jiných dezertů stěží našli.

V našem receptu je kokosové mléko, kakao a javorový sirup. V tomto případě slouží mléko a cukry jako spouštěče cytokinů, ty mají v lidském těle protizánětlivou úlohu.

Čokoládovo-mintová pěna

Budete potřebovat:

  • 40 g čokolády organického původu
  • 2 zralá avokáda
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 4 lžíce kakaa
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžičku vanilkové esence
  • 1 lžičku mátového extraktu

Postup:

Vydlabejte avokáda a jejich obsah dejte do mixéru společně s kokosovým mlékem, kakaem a sirupem. Umixujte dohladka a dejte stranou. Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu. Lze to udělat i v nerezové ocelové misce v páře.

Neustále míchejte, ať čokoládu nepřipálíte. Kopeček avokádové směsi dejte do čokolády a rozšlehejte do vzdušné konzistence. Servírujte v malých pohárcích nebo mističkách, ale předtím je nechte i s obsahem vychladit v lednici po dobu 2 hodin. Vršek dezertu ozdobte strouhanou čokoládou a čerstvými lístky máty.

O ingrediencích

Avokádo

Součástí avokáda je mnoho živin, cca 20 základních plus kyselina olejová, polyfenoly a flavonoidy. Toto ovoce vám poskytne mnoho zdravotních výhod – snižuje krevní tlak a cholesterol, zlepšuje vidění, podporuje kognitivní funkce a hubnutí, udržuje v kondici vaše střeva.

Kokosové mléko

Kokosové mléko je velmi zdravé a výživné. Je příjemnou alternativou krémových mléčných výrobků. Obsahuje laurové a kapronové kyseliny, které mají silné protizánětlivé, analgetické, antipyretické a antistresové vlastnosti. Snižují také aktivitu hladiny cholesterolu. To je také důvod, proč bychom ho měli užívat v boji s obezitou a srdečními chorobami.

Kakao

Kakao je zdrojem antioxidantů, jež zpomalují tvorbu molekul podílejících se na vzniku zánětu. Tento delikatesní prášek dokonce léčí kardiovaskulární systém. Zlepšuje funkci koronárních tepen a citlivost na inzulín.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button