Zdraví

Co se stane s vaším tělem, pokud budete jíst tři vejce za týden

Mnoho lidí si myslí, že přílišná konzumace vajec škodí, protože vytváří vysoký obsah cholesterolu v krvi. To však není pravda. Právě v tomto článku vám řekneme, jaké zdravotní výhody mají vajíčka.

Budete se cítit nasycení

Vejce jsou bohaté na proteiny a vysoká přítomnost bílkovin utlumí na dlouhou dobu dne váš pocit hladu.

Ztratíte tuk

To má samozřejmě spojitost s pocitem dlouhodobého nasycení – nepotřebujete se během dne přecpávat. Bohužel to však má vliv na pocit nafouklého břicha. Vejce přece jenom trochu nadýmají. Studie prokázaly, že konzumováním vajec ztrácíte určité procento tělesného tuku.

Vaše pleť a vlasy se zregenerují

Vitamín B2, B5 a B12 jsou důležité pro naše vlasy, kůži, játra nebo pro zlepšení funkce mozku a nervového systému.

Vaše kosti a zuby zesílí

Vejce jsou výborným zdrojem vitamínu D. Ten je potřebný pro správné vstřebávání vápníku.

Získáte potřebné aminokyseliny

Lidské tělo potřebuje dvacet různých esenciálních aminokyselin, aby mohlo žít a fungovat správně. Lidské tělo může produkovat jedenáct těchto aminokyselin a zbytek získá právě ve vejcích.

Nedostatek esenciálních aminokyselin pak způsobuje únavu, slabost, ochabování svalů a snížený imunitní systém.

Budete mít více energie

Vejce obsahuje 15 % DDD riboflavinu a vitamín B2. Tyto vitamíny pomáhají proměnit jídlo v palivo, které nám dodá dostatek energie na celý den.

Vejce snižují stres

Strava, bohatá na esenciální aminokyseliny, pomáhá snižovat stres a úzkost, protože reguluje hladinu serotoninu v lidském těle.

Vejce zlepšují váš stav imunitního systému

Obsahují totiž selen. To je sloučenina, která je nezbytná pro imunitní systém a hormony štítné žlázy. Jen posílený imunitní systém dokáže odolávat a bojovat s viry a nemocemi.

Napomáhají kognitivním funkcím

Cholin je sloučenina z buněčných membrán. Její nedostatek vytváří neurologické problémy a snížení kognitivních funkcí. A vejce právě tuto látku obsahují.

Regulace hladiny cholesterolu

Žloutek obsahuje vysoké množství cholesterolu. Ovšem lékaři se shodují, že hladinu cholesterolu žloutek zvyšuje jen v dobrém slova smyslu, pouze o „dobrý“ cholesterol, podobně jako je tomu s cukry u jiných potravin.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Jeden komentář

  1. No a zabudlo sa na poslednú vlastnosť:
    Natvrdo ucarené vajíčka, teda bielka, sú kalorickou bombou. Už jedno natvrdo uvarené bielko denne vám 100% za 2 týždne podvihne váhu o 4 kg. SPočítajte si, koľko vám stúpne váha, ak budete jesť vajcia denne celý rok!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button