Spolupráce

Chcete vařit jako Ital? V kuchyni vám nesmí chybět kvalitní suroviny, ani kreativita

Jaká je vaše nejoblíbenější kuchyně? Mnoho lidí by jistě zcela bez rozmyšlení řeklo, že právě ta italská. Komu by taky nechutnaly čerstvé těstoviny, křehká pizza, smetanové dezerty a k tomu všemu ještě prvotřídní víno? Malou Itálii si můžete snadno vytvořit i u vás v kuchyni.

Domácí těstoviny

Chcete-li zažít podobnou souhru chutí, jako když si v malé italské tratorii objednáte špagety, tortelliny nebo třeba tagliatelle, musíte si dát práci s domácími těstovinami. Sice se jedná ze začátku o otravu, ale jakmile získáte ten správný grif, nezabere vám příprava o moc déle, ale rozdíl v chuti je to obrovský. Na přípravu domácího těsta se vám budou hodit nejen kvalitní suroviny, ale také vhodné nástroje, jako jsou třeba hnětače nebo strojek na těstoviny.

Křehká focaccia

Kromě těstovin je italská kuchyně vyhlášená také svým dokonale vláčným pečivem. I vy si takové můžete připravit doma. Pokud plánujete péct častěji, neváhejte si pořídit kynárnu, která vám usnadní a urychlí přípravu kynutého těsta na pizzu i focacciu. K tomu pak už stačí jen olivový olej, kvalitní sýr či šunka a dokonalé italské jídlo je hotové.

Tradiční pizza

Snad každá italská rodina má vlastní recept na pizzu – samozřejmě ten nejlepší. I vy takový můžete mít. Příprava pizzy není vůbec náročná, pokud máte kvalitní suroviny a spolehlivé pomocníky. V profesionálních restauracích mají speciální pece na pizzu, které si samozřejmě můžete pořídit i vy, ale chutná pizza se dá udělat i v běžné kuchyni. Pamatujte hlavně na to, aby těsto bylo tenké a obloha bohatá. Pro lepší manipulaci se vám mohou hodit i lopaty na pizzu a samozřejmě kráječ na pizzu.

Buďte kreativní

Už jste někdy viděli italského šéfkuchaře, který by si suroviny pečivě odměřoval a vážil? Jistěže ne – Italové si zakládají na své nespoutanosti a nechávají život plynout, tak jak přichází – a to platí i v jídle. Nejlepší vizitkou italského šéfkuchaře je schopnost improvizovat a kreativně své recepty přetvářet. Taková schopnost vyžaduje léta tréninku, ale i vy se ji můžete naučit. Nebojte se trochu popustit uzdu své fantazii a do svých italských jídel přidejte vlastní nápady.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Redakce

Snažíme se hledat nejrůznější metody, které zajistí člověku zdraví i bez každodenního braní léků. Některé naše texty jsou kontroverzní svou metodickou odlišností, některé vám pomohou v diagnostice nemoci klasickou cestou. Máme tu spoustu článků pro každého, kterého zajímá zdraví a přírodní léčba.

Podobné články

Back to top button