NezařazenéZdraví

20 způsobů, jak se ráno naladit na skvělý den

Věděli jste, že myšlenkami si tvoříme emoce i svůj vlastní život? Vzhledem k tomu, že nad tím, co se nám honí v hlavě, máme úplnou kontrolu, máte úžasnou příležitost každý den zahájit v super pozitivním duchu, a tím si zajistit přísun šťastných okamžiků. Zde jsou některé způsoby, které vás hned ráno pozitivně „nakopnou“.

Přemýšlejte o tom, co vám dělá radost

Myšlenky vytváří emoce. A šťastné myšlenky vytváří šťastné emoce. Je to tak úžasně jednoduché, ale je to pravda. Přemýšlejte o tom, co máte rádi, abyste se cítili naplnění a šťastní.

Buďte vděční

Vděčnost je jednou z nejdůležitějších praktik, jak si pomoci k lepšímu pocitu i životu. Je snadné uvíznout v koloběhu negativních myšlenek a nakonec zapomenout, jak dobře se ve skutečnosti máme. Když se každé ráno zamyslíte nad pěti věcmi, za které jste vděční, přesunete své myšlení do pozitivní roviny a váš den se hned rozjasní.

Uvolněte se

Bez fyzického uvolnění přechováváme ve svém těle stres a úzkost. Ujistěte se, že vaše každodenní rutina zahrnuje pohyb či jinou činnost, která vám pomůže se pěkně protáhnout a uvolnit. Může se jednat o masáž, jógu ale i uklidňující koupel. Vaše tělo je „váš chrám,“ proto ho nezanedbávejte.

Zaměřte se na dýchání

Čím více úkolů se vám hromadí na pracovním stole, tím více stresu cítíte a tím jste úzkostlivější. Často si pak ani neuvědomíme, že naše dýchání je najednou mělčí. Opravdu jednoduchý tip, jak se rychle uklidnit, je změnit dýchání. Zhluboka se párkrát nadechněte a vydechněte velmi pomalu. Několikrát celý proces zopakujte a uvidíte, že se během několika minut bude cítit mnohem více v pohodě.

Neztotožňujte se se svými myšlenkami

Každý den si o událostech a lidech v našem okolí vytváříme příběhy, výzkumníci se dokonce domnívají, že každý den máme asi 60 000 myšlenek. Jak vyčerpávající, že? Čím méně se budete zaobírat svými myšlenkami a ztotožňovat se s nimi, tím je pravděpodobnější, že se budete cítit v klidu a v pohodě během celého dne.

Dejte si pauzu od sociálních sítí

Jestliže patříte k lidem, kteří svůj facebook a e-mail kontrolují ihned po probuzení, přestaňte s tím ještě dnes. Ani nevíte, jak moc vás tento zlozvyk ovlivňuje. Přitom každé ráno, které netrávíte ve společnosti svých imaginárních přátel na facebooku, je mnohem radostnější. Neuvalujte na svou mysl už od rána konstantní příliv informací a nechte ji alespoň ráno vydechnout.

Připravte si dobrou snídani

Místo času stráveného na instagramu se raději po probuzení věnujte přípravě chutné a výživné snídaně. Co takhle proteinové palačinky nebo vajíčka na měkko? Dokonalost. To je jednoduše správný způsob, jak začít svůj den.

Meditujte

Vytvořte si každodenní zvyk meditace a změníte svůj život. Nejenže se budete cítit klidnější, ale také budete mít pocit většího napojení sám na sebe. Nebojte se, že nemáte dostatek zkušeností. Meditace není o sezení se zkříženýma nohama a vydávání podivných zvuků. Relaxovat můžete i tancem, všímavostí i relaxací u příjemné hudby.

Na telefon je čas

Stejně jako byste neměli hned po ránu kontrolovat sociální massmédia, i na kontrolu telefonu je po probuzení dost času. Po určité době si opravdu uvědomíte, jak negativní vliv na vás může mít technologie – tak se nenechte vysát příliš brzy.

Běžte si zaběhat

Aha… Endorfiny! Existuje snad lepší způsob, jak začít den, než s těmito hormony štěstí a pohody? Běžte si ráno na chvilku zaběhat a nebudete litovat.

Energizující jóga

Další způsob, jak si zajistit dostatečný přísun endorfinů je praktikování jógy. Vyskočte z postele, vytáhněte podložku a s chutí se do toho dejte.

Hrajte si se svými zvířecími miláčky

Po józe či pravidelném běhu si dejte snídani a poté si pohrajte se svým zvířecím miláčkem. Díky němu se budete cítit šťastnější a spokojenější a začnete svůj den tím nelepším možným způsobem. Copak při pohledu do roztomilých zvířecích očí můžete cítit smutek či zlost?

Přečtěte si inspirativní knihu nebo článek

Další účinná součást ranní rutiny. Ponořte se do zajímavého blogu nebo časopisu, který jste si předplatili, a nechte se okouzlit inspirujícími myšlenkami. Pak budete na nový den správně nastartování.

Nastavte si budík na povznášející melodii

Zvažte změnu vyzváněcího tónu pro budík. Nepoužívejte bláznivé bzučení, místo toho si dejte něco hezkého a melodického, tichý tón, který pomalu nabírá na intenzitě.

Podívejte se na něco krásného

Skvělý způsob, jak se pozitivně naladit hned po probuzení, je podívat se na něco krásného. Možná to bude květina, nebo váš manžel či manželka, možná obraz, který vás visí v ložnici. Budete se sami divit, jak tato taktika funguje a pozvedá vám náladu.

Probuďte se do čisté místnosti

Neuklizený pokoj se rovná neuklizená mysl. A jestliže chcete mít zorganizovanou mysl, musíte mít zorganizovaný i svůj příbytek. Ukliďte si svůj životní prostor a všimněte si, jak jej ovládla klidná a přívětivá atmosféra.

Zeptejte se sami sebe: „Co mám udělat, aby byl tento den pěkný?“

Je to jednoduchá otázka, ale velmi silná. Díky této otázce si uvědomíte, že máte pod kontrolou to, jak váš den bude probíhat i jak se během něj budete cítit. Potom se začnou dít zázraky.

Usmívejte se

Dokonce, i když máte pocit, že chcete zůstat v posteli a cítíte celkovou sklíčenost, usmívejte se. Nebo ještě lépe, podívejte se přitom na sebe do zrcadla.

 

 

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button