Zdraví

Zařaďte do svého jídelníčku černé fazole pro zdravé srdce a trávení

Všichni jsme si postupem času uvědomili hodnotu pestrobarevné čerstvé zeleniny a ovoce v naší stravě. Jejich konzumace výrazně přispívá našemu zdraví, a to je prostě a jasně fakt. Nicméně v naší snaze navršit na nákupní košík co nejvíce ovoce a zelenině, jsme začali ignorovat i jiné uličky. Je však načase zásobit se i nějakými fazolemi – řeč je o černých fazolích.

Byl proveden slibný výzkum, který demonstruje sílu černých fazolí, co se týká boje proti otokům, prevence rakoviny a srdečních onemocnění. Aby toho nebylo málo, černé fazole také udržují pod kontrolou váhu a tudíž obezitu, a poskytují neuvěřitelnou podporu našemu trávicímu ústrojí.

V čem spočívá kouzlo černých fazolí?

Studie ukázaly, že tmavá barva slupky černých fazolí je silným zdrojem tří klíčových flavonoidů: delfinidinu, petunidinu a malvidinu. Tyto esenciální sloučeniny mají vysokou antioxidační aktivitu.

Černé fazole jsou fantastickým zdrojem bílkovin

Jeden šálek černých fazolí má obrovské množství 15 gramů bílkovin! A nejen to. V těchto lahodných fazolích není žádný ztužený tuk. Mají pouze libové rostlinné bílkoviny, které jsou vhodné pro vegany, vegetariány, i pro všechny lidi užívající si zdravých potravin.

Tato proteinová fazole vám poskytne delší pocit sytosti, což vám pomůže cítit se dobře po celý zbytek dne. Pokud chcete do svého jídelníčku přidat zdravou vlákninu, podpořit vaše trávicí zdraví, a snížit nebezpečí rakoviny tlustého střeva, rozhodně byste měli zvážit tyto černé fazole.

Ve světě zdravých zdrojů vlákniny se nemůžete dostat k ničemu lepšímu, než jsou černé fazole. Kromě toho výzkumné studie skutečně ukázaly, že jsou vynikající pro trávicí systém, a zejména pro tlusté střevo. Zahrnutím těchto lahodných fazolí do svého dietního plánu můžete snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva. Vláknina a odolný škrob ve fazolích jsou zdrojem této obrany. Je to tím, že tělo nestráví škrob, a začne produkovat butyrát, který na oplátku pomáhá při trávení – a to je ta látka, u které se ukázalo, že zabraňuje rakovině

Chcete udržet kardiovaskulární onemocnění na uzdě? Zahrňte černé fazole do vašeho jídelníčku, abyste zlepšili zdraví vašeho srdce. Jak bylo uvedeno výše, černé fazole jsou vynikajícím zdrojem vlákniny – a vláknina je silný bojovník proti srdečním problémům, vedle svých energeticky bohatých živin jako je folát, draslík, vitamín B6 a fytonutrienty.

Vláknina pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a B6 a foláty odstraňují homocystein, který může v nadměrném množství poškodit krevní cévy. To vše naznačuje, že černé fazole jsou silným zdrojem zdravých živin pro srdce! Ještě lepší je, že černé fazole jsou extrémně levné – což z nich dělá jednu z nejvýhodnějších koupí, co se zdravé výživy týče. Vynikající všestrannost této skromné luštěniny je úžasná – existuje mnoho způsobů, které můžete použít při plánování vašeho dalšího pokrmu!

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Redakce

Snažíme se hledat nejrůznější metody, které zajistí člověku zdraví i bez každodenního braní léků. Některé naše texty jsou kontroverzní svou metodickou odlišností, některé vám pomohou v diagnostice nemoci klasickou cestou. Máme tu spoustu článků pro každého, kterého zajímá zdraví a přírodní léčba.

Podobné články

Back to top button