Jídlo a receptyZdraví

Víte, jak rozpoznáte geneticky modifikované (GMO) potraviny na pultech prodejen?

GMO potraviny, či spíše zelenina a ovoce, jsou na pohled nádherné. Lesklé, stejného tvaru, dokonalé barvy. A my jíme především očima, ovšem ve skutečnosti ani nejíme ono ovoce, anebo zeleninu, protože se jedná o chemické jedy.

Tyto produkty prakticky nehnijí a jsou pořád krásné. Ovšem v běžné přírodě jsme zvyklí na abnormální barvy, tvary a originální chuti. Zatímco GMO je vlastně pásovou výrobou, uměle zhmotněnou zeleninou či ovocem, plným nezdravých složek konzervantů, byť se tomuto nařčení výrobci brání. Vše má však na svědomí chemie, podobně, jako je tomu u chemického příkrmu kuřat, které mají v abnormálně krátké době dorůst do patřičných rozměrů, aby se mohla porazit.

Opravdovou kvalitu u zeleniny a ovoce hledejte raději na své zahrádce, kde máte jistotu, jak jsou tyto plody živeny. Rovněž jsou výtečné rodinné farmy. Zde si však za přírodní kvalitu a láskyplnou péči v rámci zemědělství, prostě připlatíte. Za vaše zdraví to však stojí, nemyslíte?

Některé země se úspěšně GMO produktům vyhýbají. Již dokonce existují i vakcíny proti negativním dopadům GMO potravin, za které mohou mikroorganismy.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button