Jaký je rozdíl mezi práškem do pečiva a jedlou sodou? Jedlá soda se využívá v pečení, oblíbená je v indické kuchyni pro pečení chleba, kdy se smíchá s kyselými přírodními ingrediencemi, jako je máslo a mléko, tvaroh, citron, ocet atd.
Těsto začne stoupat právě na základě jedlé sody. Tu využijete dále v receptech na koláče, sušenky apod. Právě hořkou chuť, kterou zaznamenáváte v některých pekařských výrobcích, má na svědomí jedlá soda.
Prášek do pečiva je dalším stoupajícím činidlem, stejně populárním, jako je soda. Skládá se z jedlé sody, smíchané s kyselými přírodními složkami. Rovněž se používá pro výrobu koláčů.
Proč používat obě tyto složky? Protože někdy je problém, aby nám nakynulo těsto, kombinace obojího, tak pomůže. Rovněž při pečení koláče, má kombinace jedlé sody a prášku do pečiva úlohu obarvit těsto na hnědou barvu.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.