Po článcích s využitím citrónu, nastává řada také na kuchyni. Nejen do vody lze přidat tento žlutý rajský plod, ale také do samotného jídla. Z praxe však možná známe pouze rybu s citrónem, který má zjemnit její chuť…

Dále se však nabízí třeba citrónová kuřecí polévka. K té budete potřebovat následující…

  • čtyři až pět stroužků česneku – lisovaného
  • jednu cibuli
  • tři menší misky plné kuřecího masa
  • čtyři šálky vody
  • jeden šálek citrónové šťávy
  • tři lžíce nasekané petržele
  • dva vykostěná kuřecí prsa bez kůže
  • sůl a pepř dle chuti
  • jednu polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje

  1. Rozehřejte si olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a vařte ji, dokud nezměkne, a to asi pět minut. Přidejte česnek a promíchejte…
  2. Dále přidejte nakrájené kuře a vařte asi tři až pět minut za stálého míchání…
  3. Poté přichází na řadu vývar – přidejte jej spolu s citrónovou šťávou. Přiveďte k varu, pak uberte na plynu a vařte ještě asi třicet minut…
  4. Ochuťte solí, pepřem a nakrájenou petrželí.

 

Další recept nabízí zajímavý dresink na saláty. Zde budete potřebovat…

  • Kůru a šťávu z jednoho citrónu
  • jednu lžíci medu
  • extra panenský olivový olej ú4
  • jednu lžičku jablečného octa
  • sůl a pepř
  1. Vše promíchejte a podávejte na saláty.

K jídlu je třeba také popíjet, a to nejlépe zase vodu s citrónem. Nicméně, abychom na něj jen nepěli ódy – i citrón může způsobovat zdravotní neduhy, jako například…

  • vysoký obsah kyselin poškozuje zuby…
  • … kyseliny citrónová zhoršuje žaludeční vředy…
  • … vředy v ústech pak mohou způsobovat bolest při dalším pití tohoto nápoje

Pokud již disponujete vředy či poškozenými zuby, pak se rozhodně vyhýbejte pití této vody.

Čtěte:  Vyzrajte na stařecké skvrny díky citrusům
ZDROJhttp://www.livin3.com
Sdílejte