Po článcích s využitím citrónu, nastává řada také na kuchyni. Nejen do vody lze přidat tento žlutý rajský plod, ale také do samotného jídla. Z praxe však možná známe pouze rybu s citrónem, který má zjemnit její chuť…
Dále se však nabízí třeba citrónová kuřecí polévka. K té budete potřebovat následující…
- čtyři až pět stroužků česneku – lisovaného
- jednu cibuli
- tři menší misky plné kuřecího masa
- čtyři šálky vody
- jeden šálek citrónové šťávy
- tři lžíce nasekané petržele
- dva vykostěná kuřecí prsa bez kůže
- sůl a pepř dle chuti
- jednu polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje
- Rozehřejte si olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a vařte ji, dokud nezměkne, a to asi pět minut. Přidejte česnek a promíchejte…
- Dále přidejte nakrájené kuře a vařte asi tři až pět minut za stálého míchání…
- Poté přichází na řadu vývar – přidejte jej spolu s citrónovou šťávou. Přiveďte k varu, pak uberte na plynu a vařte ještě asi třicet minut…
- Ochuťte solí, pepřem a nakrájenou petrželí.
Další recept nabízí zajímavý dresink na saláty. Zde budete potřebovat…
- Kůru a šťávu z jednoho citrónu
- jednu lžíci medu
- extra panenský olivový olej ú4
- jednu lžičku jablečného octa
- sůl a pepř
- Vše promíchejte a podávejte na saláty.
K jídlu je třeba také popíjet, a to nejlépe zase vodu s citrónem. Nicméně, abychom na něj jen nepěli ódy – i citrón může způsobovat zdravotní neduhy, jako například…
- vysoký obsah kyselin poškozuje zuby…
- … kyseliny citrónová zhoršuje žaludeční vředy…
- … vředy v ústech pak mohou způsobovat bolest při dalším pití tohoto nápoje
Pokud již disponujete vředy či poškozenými zuby, pak se rozhodně vyhýbejte pití této vody.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.