Jakákoli bolest nám způsobuje nepohodlí a neklid. Někteří z nás vsází na léky, ale existuje mnoho opravdu dobrých přírodních prostředků, které od bolesti mohou také pomoci, navíc bez zbytečných vedlejších účinků. Proto vyzkoušejte nejdříve následující přírodní opravné prostředky a rozlučte se s chemickými léky jednou provždy.

Epsomská sůl

Epsomská sůl má vysoký obsah hořčíku a síranů, které se snadno vstřebávají do kůže. Poskytuje tak rychlou úlevu od zánětu a bolesti.

Použití 1: Sůl můžete aplikovat formou obkladu přímo na kůži. Nařeďte dva šálky do čtyř a půl litrů vody, zahřejte a použijte jako obklad.

Ryby bohaté na mastné kyseliny

Losos a tuňák vám při pravidelné konzumaci pomohou snížit bolest i zánět v těle. Obsahují totiž vysoké množství omega-3 mastných kyselin, u nichž byly prokázány pozitivní účinky na zmírnění těchto problémů. Omega-3 mastné kyseliny můžete přijímat buď přímo formou stravy, nebo ve formě doplňků.

Teplá i studená voda

Teplé i studené obklady jsou již odpradávna považovány za efektivní při léčbě bolestí. Vezměte hadřík, namočte jej do horké vody a přiložte na postižené místo na dobu 20 minut. Poté přiložte ledový obklad na dalších 20 minut a hotovo.

Brusinková šťáva

Bolest břicha může mít mnoho příčin a jednou z nich mohou být vředy ve střevech. Ty vznikají obvykle kvůli patogenu s názvem H. pylori, který napadá sliznici žaludku a tenkého střeva. Brusinky můžete konzumovat ve formě plodů i šťávy.

Chilli

Kajenský pepř má neuvěřitelné protizánětlivé účinky a pomůže vám zbavit se jakékoli bolesti. Nejlepší způsob, jak jej konzumovat, je s tzv. zlatým mlékem. Do 1 hrnku mléka přidejte 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku chilli a 1 lžičku zázvoru. Nechte přejít varem, konzumujte teplé.

Masáž

Masáž pomocí šetrnějších technik vám pomůže uvolnit svaly a bolavé tkáně a zmírnit tak chronické bolesti. Jemně masírujte postiženou oblast prsty. Pro lepší výsledky také může přidat mátový olej.

Čtěte:  Rozhodně si neberte příklad z muže, který pil denně čtyři litry ledového čaje

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ