Jídlo a recepty

Potěšte rodinu i přátele božskou chutí. Připravte jim ovoce na grilu

Grilovací sezona je v plném proudu a vy přemýšlíte nad tím, čím dobrým překvapíte svoji rodinu a přátele. Kromě masa většin z nás připravuje na gril i zeleninu nebo některé druhy sýrů, Co takhle vyzkoušet něco trochu méně tradičního, co však skvěle doplní chuť právě grilovaného masa či sýra? Řeč je o grilovaném ovoci. Grilovat se dají téměř všechny druhy. Nejčastěji se však používají ananas, banány, hrušky a jablka.

Tipy pro vás

Jestliže jste zatím ještě ovoce grilovat nezkoušeli, nechte se inspirovat těmito tipy.

Ananas

Klasická příloha ke steakovým masům, s níž se rozhodně setkáte v kuchyni brazilské. Dá se upravovat na celou řadu způsobů. Mezi nejčastější přísady pro grilování ananasu patří med, skořice, trocha brandy a pokud patříte mezi milovníky pálivějších chutí, tak můžete použít kajenský pepř nebo chilli.

  • Ananas se skořicí

Připravte si vyzrálý plod, oloupejte a nakrájejte na kolečka. V misce smíchejte cukr, skořici a olivový olej. Vzniklou směsí potřete jednotlivé kousky ovoce a grilujte na rozpáleném grilu po obou stranách, vždy po dobu pěti minut.

Další variantou je výměna olivového oleje za trochu másla a doplnění směsi o limetkovou šťávu.

Banán

Tady budeme potřebovat alobal. Banán opatrně oloupejte a rozkrojte na poloviny.

Suroviny pro grilování:

  • med
  • máslo
  • rozinky
  • skořice
  • rum

Rozpůlený banán potřete medem, posypejte skořicí, přidejte rozinky, kousky másla a pár kapek rumu. Opatrně zabalte do alobalu a nechte na grilu 5-7 minut, nezapomeňte otočit.

Jablka a hrušky

Toto ovoce patří do české klasiky. Tyto druhy ovoce můžete velmi snadno naplnit směsí medu, oříšků a rozinek. Pak je stačí položit na grilovací tácek a nechat pozvolna péci. Netradiční chuť ovoci dodáte, pokud k němu, po ogrilování, přidáte omáčku z brusinek se špetkou chilli.

Můžete je však ogrilovat jen se špetkou cukru a skořice pokapané máslem.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Filoména Božetěchová

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Back to top button