Zdraví

Některé sójové produkty obsahují hormony podobné antikoncepci!

Konzumujete sójové produkty? Existuje mnoho lidí, kteří chtějí změnit svůj životní styl a stravovací návyky, to je vede ke kompletní změně jídelníčku. Velké procento z nich je přesvědčeno, že zvolilo zdravý jídelníček, ovšem realita je často úplně jiná.

healthy-foodTýká se to zejména lidí, kteří hojně konzumují sójové produkty namísto masa. Sójový průmysl patří mezi nejkontroverznější a zbystřit by měli hlavně ti, kteří konzumují tofu.

Bohužel ne každé tofu je kvalitní a většina dostupných produktů může být značně nebezpečná. Pokud tedy považujete tofu za náhradu masa a vajec, ne vždy se vám tato alternativa musí vyplatit.

Dr. Daniel tvrdí, že výrobci potravin v západních zemích oddělují sóju na protein a olej, což je dle jeho slov metoda rozhodně nezdravá. Děje se tak při vysokých teplotách a za pomoci vysokého tlaku, což by až tak nevadilo..ale co alkalické a kyselé látky, které zanechávají toxicitu a karcinogenní účinky? Frakční výrobky jsou izolovány a hydrolyzovány rostlinnými bílkovinami. Zpracováním na sóju obsahují vysoké množství fytátů, které zabraňují vstřebávání minerálů a trypsinu, což má za následek blokování správného trávení.

Příliš mnoho sójových výrobků může způsobit následující zdravotní problémy:sójové

  • Rakovinu
  • Poškození mozku
  • Poruchy reprodukce
  • Alergii na sóju
  • Zvyšování hladiny homocysteinu
  • Problémy se štítnou žlázou, včetně letargie, přibývání na váze, vypadávání vlasů, únavy, malátnosti a ztráty libida
  • Předčasnou pubertu a špatný vývoj u dospívajících, ale i kojenců
  • Zvyšuje riziko srdečních chorob, mrtvice a vrozených vad

sójovéLékařští experti přišli s peticí, která byla odeslána Food and Drug Administration (FDA). Bylo tu žádáno o stažení schválení z roku 1999, že sója údajně brání srdečním nemocem. Měli byste totiž vědět, že jsou ohroženi zejména kojenci a ostatní malé děti – hormony v sóji napodobují funkci estrogenu. Budete se možná divit, ale pravidelná konzumace této sóji má podobně negativní efekt jako pravidelné užívání antikoncepce. A to je již rozhodně důvod, proč byste se měli vyhnout sójovým produktům také v těhotenství.

Součástí sójových bobů jsou anti-živiny nebo tzv. přírodní toxiny. Tyto anti-živiny jsou vlastně inhibitory a ty brání sekreci enzymů potřebných pro trávení bílkovin. Nejsou však k běžnému vaření zakázány. Bohužel toto vše může vést k rozsáhlým žaludečním nemocem a chronickým nedostatkům v příjmu aminokyselin a způsobit vážné poškození slinivky břišní a dokonce i rakovinu.

Většina sójových bobů jsou GMO a mají nebezpečné pesticidy

Obsahují látky, které mohou vést ke srážení krve a ke snížené funkci štítné žlázy. Fytáty brání vstřebávání minerálních látek, např. vápníku, železa, zinku a hořčíku. Naštěstí existuje bezpečný způsob, jak si sóju neodepřít.

Sóju lze bezpečně konzumovat v potravinách jako:

Sliced_tempehTempeh – má pevnou strukturu a ořechovou příchuť, je připodobňován k houbě

Sójová omáčka – existuje mnoho různých typů sojové omáčky a nemusí být jen umělé

Miso – tato pasta má slanou máslovou texturu a je používána v miso polévkách

Natto – mají lepkavou texturu a sýrovou chuť, tyto produkty obsahují vysoké množství Nattokinase – léku na ředění krve, vitamínu K2 a prospěšných bakterií

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button