Mnoho kuchařů vám řekne, že uvaření dokonalého vajíčka může být ta nejtěžší věc na světě. Jednou je žloutek příliš suchý, jindy není zase bílek či žloutek správně uvařený.

Je to proto, že vejce potřebuje dvě různé teploty, jelikož žloutek a bílek mají naprosto odlišnou strukturu. Bílek potřebuje teplotu kolem 180 °C, aby byl dokonale vařený, zatímco žloutek potřebuje 170 °C.

vajíčka

Jeden z kuchařů dostal nápad, jak dokonale uvařit vejce. Dal několik vajíček do převařené vody na dobu půl minuty a přidal několik kostek ledu, aby se snížila teplota. Potom každou druhou minutu vytáhl vajíčko jedno po druhém z vody. Díky tomu zjistil, kolik minut se musí vařit vejce, aby bylo opravdu dokonalé.

Čtěte:  10 potravin, které mají nejvyšší obsah cukru

ZANECHAT ODPOVĚĎ