Jídlo a recepty

Kolik minut potřebujete na přípravu perfektního vařeného vajíčka?

Mnoho kuchařů vám řekne, že uvaření dokonalého vajíčka může být ta nejtěžší věc na světě. Jednou je žloutek příliš suchý, jindy není zase bílek či žloutek správně uvařený.

Je to proto, že vejce potřebuje dvě různé teploty, jelikož žloutek a bílek mají naprosto odlišnou strukturu. Bílek potřebuje teplotu kolem 180 °C, aby byl dokonale vařený, zatímco žloutek potřebuje 170 °C.

vajíčka

Jeden z kuchařů dostal nápad, jak dokonale uvařit vejce. Dal několik vajíček do převařené vody na dobu půl minuty a přidal několik kostek ledu, aby se snížila teplota. Potom každou druhou minutu vytáhl vajíčko jedno po druhém z vody. Díky tomu zjistil, kolik minut se musí vařit vejce, aby bylo opravdu dokonalé.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Filoména Božetěchová

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button