Babské radyJídlo a receptyPřírodní léčbaZdraví

Již za jeden měsíc můžete mít pročištěná střeva. Jak na to?

Bohužel se při našem nezdravém stravování zanáší naše tlusté střevo. Může jít o zbytky jídla, ale i slupek z ovoce, které se lepí právě na stěnu tlustého střeva. Pokud se tyto zbytky nahromadí, může docházet k mnoha nežádoucím účinkům těchto potravin, které se začnou rozkládat na nepravých místech.

K čemu vedou zanesená střeva?

Uvolňují například toxické látky, díky čemuž se mohou dostat do krevního oběhu, což je malér. Pokud se tedy až příliš často stravujete z zpracovaných potravin, které nejsou bohaté na vlákninu, potřebujete rozhodně pročistit.

Pokud zanedbáte povinný detox, mohou se u vás objevit divertikly v trávicím traktu, tedy takzvané váčky, které zachycují hnilobné výkaly a zároveň oslabují náš imunitní systém.

Jak střeva vyčistit

Vyzkoušejte tedy recept bohatý na vlákninu, díky čemuž se rozpochodují naše střeva. Připravte si:

  • jednu lžičku mletých lněných semínek
  • jeden šálek organického kefíru (250 ml)
  • pět švestek, dvě lžíce vloček
  • polovinu banánu
  • jednu lžičku kakaového prášku

Postup:

Švestky zalijte vařící vodou a nechte deset minut louhovat. Dále přidejte lněná semínka, ovesné vločky a další zbylé ingredience. Vše promixujte tyčovým šlehačem, až se vám vytvoří směs. Tu pak snadno skladujte v lednici a pijte pouze v dopoledních hodinách.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button