Guava je přírodním plodem, který obsahuje dostatek vitamínu A a C, ale i mnoho dalších živin, které ocení naše tělo. Proč tedy tento plod konzumovat?
- Posiluje naší imunitu. Zbavuje nás tak za pomocí vitamínu C veškerých toxinů a zároveň figuruje jako antioxidant. Pravidelná konzumace guavy tak neutralizuje volné radikály, které mají na svědomí zákeřnou rakovinu.
- Guava upravuje vysokou hladinu cholesterolu a triglyceridů. Má totiž hypoglykemické účinky, které jsou užitečné při onemocnění srdce. Plod je tak vynikající pro diabetiky – stabilizuje totiž hladinu cukru v krvi a kromě toho dodává tělu vlákninu.
- Guavu využijete rovněž jako zubní pastu – pomůže vám zbavit se zubního plaku, od kterého není daleko k bolestem zubů a k otokům dásní.
- Díky vitamínu A také zlepšuje zrak, minimalizuje šeroslepost a chrání oči před poškozením sítnice.
- Bojuje s bakteriemi, které mají na svědomí těžké průjmy a zároveň chrání před dehydratací. Jelikož obsahuje měď, upravuje také funkci štítné žlázy.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.