Jídlo a receptyZdraví

Znáte blahodárnou guavu?

Guava je přírodním plodem, který obsahuje dostatek vitamínu A a C, ale i mnoho dalších živin, které ocení naše tělo. Proč tedy tento plod konzumovat?

  • Posiluje naší imunitu. Zbavuje nás tak za pomocí vitamínu C veškerých toxinů a zároveň figuruje jako antioxidant. Pravidelná konzumace guavy tak neutralizuje volné radikály, které mají na svědomí zákeřnou rakovinu.
  • Guava upravuje vysokou hladinu cholesterolu a triglyceridů. Má totiž hypoglykemické účinky, které jsou užitečné při onemocnění srdce. Plod je tak vynikající pro diabetiky – stabilizuje totiž hladinu cukru v krvi a kromě toho dodává tělu vlákninu.
  • Guavu využijete rovněž jako zubní pastu – pomůže vám zbavit se zubního plaku, od kterého není daleko k bolestem zubů a k otokům dásní.
  • Díky vitamínu A také zlepšuje zrak, minimalizuje šeroslepost a chrání oči před poškozením sítnice.
  • Bojuje s bakteriemi, které mají na svědomí těžké průjmy a zároveň chrání před dehydratací. Jelikož obsahuje měď, upravuje také funkci štítné žlázy.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button