Přírodní mléko, za které brojí zejména vegetariáni sice může mít své zdravotní výhody, podle tohoto vědce a dětského lékaře – Davida Ludwiga to však je jinak. Ten sice konstatuje všeobecně známé fakty o negativních účincích cukru a potravin slazených cukrem. To, že vedou k mnoha chorobám – například jde o cukrovku či obezitu, rovněž není novým zjištěním. Nahrazovat cukr jde samozřejmě za pomocí umělých sladidel, zpět ale k mléku.

Až tři sklenice denně se považují za DDD mléka. To nám má dodat určité množství kalorií a posílit kosti. A zde narážíme podle vědce na kámen úrazu. Pokud s ohledem na zdravý životní styl požíváme mléko nízkotučné, pijeme vlastně koncentrát mléka a vody, tudíž do svého těla nedostáváme adekvátní poměr potřebných živin, které naše tělo potřebuje. Jen Američané ročně vypijí miliardy litrů mléka, nicméně problémy s kostmi mají pořád. Za vše může klamavá reklama na zdravější nízkotučné alternativy mléka.

Náš vědec rovněž kritizuje čokoládová mléka se sníženým obsahem tuku. V kontrapozici brojí za zvyšování dávek tuků v adekvátních potravinách, různých rostlinných olejích a podobně. Zejména kokosový olej považuje doktor Ludwig za svatý grál. Na svou obhajobu říká, že neexistuje významný důkaz o tom, že nasycené tuky jsou spojeny se zvýšeným rizikem ischemické choroby srdeční. Samozřejmě nedoporučuje obžerství tuků, ale přiměřenou denní dávku. Dále pak vybízí k pravidelným zdravotním kontrolám, které zjistí stav srdce, případné cukrovky a hmotnosti před a po nasazení starého dobrého plnotučného mléka, případně potravin s obsahem přirozeného tuku.

Čtěte:  Harvardský vědec vyzývá veřejnost, aby přestala pít nízkotučné mléko

ZANECHAT ODPOVĚĎ