Lékaři povzbuzují diabetiky v konzumaci některých druhů ovoce, protože jsou nejen zdravé, ale mohou také kontrolovat hladinu inzulínu. Ovoce je plné vitamínů, minerálů i vlákniny a podle American Diabetes Association (ADA) by mělo být součástí diabetické stravy – stačí sledovat obsažené sacharidy. Klíčem k úspěchu je dohlížet na velikost porcí a držet se dál od konzervovaného ovoce v sirupech apod. s přidaným cukrem.
Zde je seznam 9 druhů ovoce, které je pro diabetiky nejvhodnější:
Červený grapefruit
Grapefruit se velmi podobá pomeranči, kromě toho, že je sladší a šťavnatější. Je to skvělá volba pro diabetiky. Lékaři ho doporučují jíst jednou denně.
Borůvky
Borůvky obsahují antioxidanty, které jsou velmi prospěšné našemu zdraví a jsou taktéž bohaté na vlákninu a vitamíny. Zároveň obsahují velmi malé množství sacharidů. Diabetici mohou konzumovat i jeden hrnek borůvek denně.
Vodní meloun
Vodní melouny jsou bohaté na vitamíny B a C, betakaroten a lykopen. Jeden plátek melounu denně vám dodá potřebné vitamíny a energii.
Třešně
Stejně jako borůvky, i třešně obsahují antioxidanty a velmi malé množství sacharidů. Stačí jíst 12 třešní denně.
Broskve
Broskve jsou výborným zdrojem vitamínu A, C a vlákniny.
Meruňky
Meruňky obsahují velmi malé množství sacharidů a jsou bohaté na vitamin A.
Jablka
Nevyhazujte jablka, když je můžete jíst! Jsou nejen bohatá na antioxidanty, ale také se jedná o výborný zdroj vitaminu C a vlákniny.
Kiwi
Kiwi obsahuje draslík, vlákninu i vitamin C. Má taktéž malé množství sacharidů, které je pro diabetiky k jídlu potřebné. Doporučujeme jíst jedno kiwi denně.
Pomeranče
Pomeranče obsahují vitamín C a draslík. Diabetici je mohou jíst bez problémů.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.