Skeptický člověk dnes zvažuje nákup každého masa, obzvláště kuřecího, jehož obsah je již veřejným tajemstvím a to jak za života zvířete, které je krmeno krmivem s obsahem chemikálií určených k podpoře růstu, nebo po jeho smrti za účelem konzervace. Připočtěte k tomu také chemické látky, které se postarají o lepší chuť a barvu masa, které se nakonec objeví na vašem stole, a zcela vás přejde chuť k obědu.
Největší lež, kterou výrobci „legálně“ prezentují na obalech svých produktů, je tvrzení o „100% přírodním mase, které nejlépe ještě včera běhalo na čerstvém horském vzdoušku a krmilo se pouze horskou travičkou“, nevěřte tomu.
Kuře jako cisterna chemikálií
Již po celá desetiletí je drtivá většina našeho masa plněna spoustou chemických látek, dokonce i odpadem z ostatních druhů mas. Koupíte si tedy takový „mix“ všeho toho, co se dá ještě prodat. Tato zpráva je velikou urážkou zejména pro hinduisty a muslimy, kterým zákaz daného masa předkládá jejich ortodoxní náboženství.
Nejlepší možný způsob, jak se „nakaženému“ masu vyhnout, je vybírat si zejména „rodinné masokombináty“ s viditelnou zárukou zacházení se zvířetem, později s masem. Obracet se je dobré zejména na podniky při přírodních pastvinách, co si budeme povídat – není nad známost v této branži.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.