Lidé dávají přednost doplňkům stravy s vitamínem C, když přijde na boj s nachlazením. Tyto doplňky stimulují růst a opravu tkáně, a předchází poškození způsobenému škodlivými volnými radikály.

Na rozdíl od vitaminu D, který se v těle vyrábí ze slunce, vitamin C v těle nevzniká a nemůže být ukládán do zásoby. Jediný způsob, jak získat správné množství vitaminu C, je prostřednictvím potravin a doplňků. Víte ale, že většina doplňků vitaminu C v lékárnách pochází z geneticky upravené kukuřice? Pokud hledáte zdravý způsob, jak získat dostatek vitamínu C a vyhnout se chemickým doplňkům, máme pro Vás řešení. Vyrobte si váš vlastní vitamín C, bez toho abyste museli zaplatit!

Flavonoidy v citrusových slupkách

U citrusů existují různé typy flavonoidů, což je sloučenina, která vykazuje v lidském těle antioxidační vlastnosti. Naringin, silný antioxidant, je flavonoid, který se nalézá ve slupkách grapefruitů, mandarinek a citronů. Několik studií naznačilo, že naringin je tak silný, že může snížit poškození buněk způsobené radiací.

Hesperidin je další flavonoid, který se nalézá v bílé vnitřní vrstvě pomerančů, citronů, limetek a grapefruitů. Studie ukázaly, že hesperidin snižuje rozšiřování rakovinných buněk, způsobuje programovanou buněčnou smrt a hraje důležitou roli při pomáhání pacientům s hypoglykemií.

Lékárny a obchody se zdravými potravinami nechtějí, abyste toto věděli!

Je vždy lepší si pořídit bio citrusové potraviny. Poté co sníte ovoce, následujte tyto čtyři jednoduché kroky, abyste si vyrobili váš vlastní sušený citrusový prášek.

  1. Schraňujte všechny vaše citrusové slupky a rozložte je na sušící podložky
  2. Dehydratujte je při 35 stupních Celsia po dobu jednoho dne, nebo dokud nebudou suché a křupavé
  3. Namelte sušené slupky najemno nebo nahrubo, podle toho, jak vám to vyhovuje
  4. Vzniklý prášek uchovávejte v neprodyšné nádobě na chladném místě
Čtěte:  Jezte banány s černými tečkami: Jejich zralost vám přinese užitek

Ve srovnání s ovocem samotným mají slupky mnohem více vitamínů a minerálů. Vrchovatá polévková lžíce prášku citrónové slupky má dvakrát tolik vitamínu C a třikrát takový obsah vlákniny než normální dílek citrónu.

Jakmile dokončíte výrobu citrusového prášku, užívejte vrchovatou lžíci každý den. Můžete ho přidat do vašich smoothies, polévek, salátů, džusů, nebo k syrovým dezertům. Nyní, když víte jak si vyrobit vitamín C z pohodlí vašeho domova, můžete používat tento posilovač imunity kdykoli se vám jenom zachce!

Zdroj