Jídlo a receptyZdraví

Vyhýbejte se umělé rýži, která se šíří z Asie

Asie je proslulá experimentováním s potravinami, a tím, jak si vydělat rychlé peníze. Nejprve šlo o umělá vejce, kterými můžete honem honem pohostit nečekanou návštěvu, teď jde o jedovatou rýži, který se vyrábí synteticky.

Je tak opravdu velmi důležité, sledovat složení každého produktu, který kupujete. Samozřejmě i v tomto případě výrobci lžou, ověřená značka je však poloviční výhra. Podle vyjádření jistých asijských novin, se konkrétně tento smrtelný druh rýže, který nyní řádí na evropském trhu, objevil poprvé v indickém státě Kerala. Právě tato jedovatá rýže má svůj původ v Číně, ale nyní si našla své výrobce právě  i v Indii, Indonésii, anebo ve Vietnamu.

Co je nejhorší na této skutečnosti je, že aby se nepoznal výrazný rozdíl v chuti, míchá se tato rýže s tou zdravou, a to už na páse, kde se rýže balí. Je tak obrovským zklamáním, a zároveň alarmem, že tuto rýži naleznete v balení světových značek těch nejkvalitnějších rýží, kterou běžně několikrát týdně konzumujete během oběda. Toto veřejně známé tajemství, tento podvod, kterému se poddá nejen mnoho finančně zoufalých zaměstnanců továren za účelem alespoň trochu se obohatit, se bohužel těžko odhaluje. Nakonec to dopadá na konzumenty tohoto produktu, kteří  začnou disponovat obrovskými žaludeční problémy.

Identifikace jedovaté rýže

Jedovatá rýže, která přišla z Asie, se vyrábí z obyčejných, anebo sladkých brambor a syntetiky. Má na svědomí poškození našeho trávicího ústrojí, protože zanáší tělo toxiny, dokonce jej může smrtelně otrávit. Na trhu ji můžeme najít pod produkty s názvem Taiyuan a Shaanxi. Samotné asijské zemědělské společnosti, dokonce i ministerstvo průmyslu však vinu popírají  s tím, že rýže jejich země je naprosto zdravotně nezávadná. Co se však děje na lince, která rýži balí, ne věc druhá. Jak lze doma identifikovat tuto rýži? Za prvé pohledem, kdy evidujete odlišná zrníčka rýže v jednom balení, ač se nejedná o mix vícero druhů rýže. A pak, jedovatá rýže se při vaření, tedy při vystavení vyšší teplotě, vyvařuje téměř jako plast. Dávejte si nyní bedlivý pozor, co kupujete, vaříte a konzumujete

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button