Jídlo a receptyZdraví

Vyhýbejte se těmto potravinám, které způsobují vysoký krevní tlak

Vyhýbejte se těmto potravinám, které způsobují vysoký krevní tlak

V Americe trpí každý třetí člověk vysokým krevním tlakem. Můžou za to špatné stravovací návyky a absence zeleniny a ovoce. Vysoký příjem sodíku a nízký příjem draslíku pak vede k vysokému krevnímu tlaku. Vyhýbejte se těmto potravinám…

  • kyselým okurkám – mají nízký obsah kalorií a tuku, velké množství vitamínu K, který léčí krevní sraženiny, avšak jsou nabité sodíkem.
  • kyselé zelí – rovněž disponuje množstvím vitamínů, jako je například C a K nebo železo či vláknina, rovněž posiluje imunitní systém, avšak toto zelí obsahuje také 460 mg sodíku, což je až 19% navíc oproti DDD.
  • slanina – ku podivu i ta obsahuje vitamíny – vitamín B1- B3, B6 a B 12, dále zinek, železo a hořčík, ovšem také 4,5 gramů tuku a 270 mg sodíku (tři plátky slaniny).
  • plnotučné mléko – skvělé na vybudování svalstva, jeden pohár plnotučného mléka obsahuje osm gramů tuku, které však vedou ke vzniku srdečních chorob.
  • koblihy – jsou sladké, jsou chutné, ale mají více než tři sta kalorií, dvanáct gramů tuku a nespočet nasycených tuků – dochází tak ke vzniku srdečních onemocnění.
  • alkohol – přílišná konzumace alkoholu vede ke zvýšení krevního tlaku a k poškození stěn cév. Denně se doporučuje maximálně jedna sklenice vína pro osoby starší 65 let a dvě sklenice pro osoby mladší 65 let.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button