To, že hamburgery vedou ve své spotřebě, není třeba zmiňovat, fast food je zkrátka zvráceností doby a mnoho lidí jej navštěvuje i dvakrát týdně, a to i přes varování lékařů.
Ti se totiž snaží proklamovat, jak nebezpečná je tato strava. Ať už jde o tuky, strouhanku i samotný obsah „masa“.
Z průzkumu se zjistilo, že hamburgery obsahují nebezpečné druhy bakterií, které se běžně nacházejí v exkrementech. Pokud trpíte dráždivým tračníkem, okamžitě se to projeví v podobě průjmu. Může vás však postihnout také salmonela.
Americký hamburger
V Americe se pod mikroskopem zkoumalo 200 kilogramů mletého hovězího masa, které používá šestadvacet velkých amerických měst do svých proslulých hamburgerů. K dostání je však toto maso také na pultech supermarketů. Dále odborníci zkoumali 181 vzorků hovězího masa ze zemědělských podniků, kde je zaručeno, že je místní dobytek krmen stoprocentně přírodně – bez antibiotik a další chemie. Výsledky byly šokující, protože téměř všechny vzorky obsahovaly enterokoky, což jsou bakterie, které jsou spojovány s fekáliemi, a které mohou způsobit krvácení nebo močovou infekci. Jak je to možné? Vysvětlení je jednoduché – porážení dobytka je denní rutinou, ať už na zemědělských farmách nebo podnicích, které svůj skot chemicky přiživují. Tajemství je však v umění porážení těchto zvířat – téměř vždy se totiž nechtěně smíchají výkaly se samotným masem nechtěným řezem do žaludku zvířete. Tento problém samozřejmě není jen otázkou problematiky hamburgerů, ale mletého masa vůbec.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.