Jídlo a receptyZdraví

Víte, jak poznáte nebezpečné maso?

WHO (Světová zdravotnická organizace) přišla s informací, že existuje maso, které může způsobit nezvratnou rakovinu. Před kterým masem tedy chránit rodinu?

Zlatá rada zní: Čtěte, co je psáno na obalech vašich oblíbených paštik, párků a dalších uzenin. Dále je třeba si uvědomit, proč nekupovat fast food, klobásy ze stánku, párky v rohlíku, salámy a podobně – protože obsahují antibiotika, hormony a těžké kovy a navíc se drtí spolu s kostmi a míchají s již uhynulými zvířaty, aby se ušetřilo.

Éčka

Nechvalně známé písmeno, kterému se musíte vyhnout, pakliže jej uvidíte v kombinaci s čísly

E 249, E 250 a E 252. Konkrétně toto ustavení naleznete na svých oblíbených salámech a jedná se o kombinaci aminokyselin v mase.

Dále salámy a párky v rohlíku nesou označení E451, E452 a E453, což jsou ve skutečnosti nebezpečné látky, které poškozují naše geny, tak jako  E407, které se lepí na stěny )střev a vytváří vředy, které se později mohou transformovat v rakovinu tlustého střeva.

Glutamát

Další postrach, kterému se rozhodně vyhněte! Jedná se o náhražku, která dodá chuť masa i třebas banánu. Spolu s ním jde ruku v ruce olovo – kupujete kotlety? Pokud mají tučné žíly, znamená to, že poražené zvíře nebylo krmeno špatně, ale pokud se nejedná o bílý tuk, tak bylo toto zvíře krmeno růstovými hormony a antibiotiky.

Rovněž si všímejte během grilování, začne-li vám hořet maso – objevuje se dioxin, což je karcinogenní sloučenina. Doporučuje se tak maso připravovat pouze v troubě a zabalené v alobalu. Výtečnou alternativou je také elektrický gril.

Slanina

Všímejte si jejích detailů – pokud ji rozpůlíte, vidíte její skladbu – jestli evidujete želatinu nebo gel, nejezte tuto slaninu, protože se jedná o známku injekčního roztoku chloridu sodného. Ten se vstřikuje do zvířete v poměru třiceti procent jeho hmotnosti. Jedná se o kombinaci dusitanové soli, vidy, sójových proteinů, polyfosfátu, karagenanu, vitamínu C a cukru. Ostatně tento chemický mix je součástí také vašich oblíbených paštik, klobás, salámů a dalšího rádoby masa.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button