Byť dnes většina z nás žije zdravým životním stylem a brojí za sóju, je třeba malého varování. Vegetariáni s oblibou vyhledávají tuto známou náhražku masa, která slibuje nemálo vitamínu. Ze sóji se vyrábí též sójové mléko, které je efektivní náhradou klasického mléka. Nezapomeňme také na tofu, ale především na náhradu stolního oleje v podobě sójového oleje.

Zdá se vám sójový olej jako zdravá alternativa? Mýlíte se. Sójové boby získávané z přírody jsou totiž velmi toxické a veškeré produkty z těchto plodů rovněž.

Obeznamme se také se složitým procesem zpracování sójových bobů. Než se takový bob dostane do konzistence klasického sójového látku masa, musí projít složitým procesem. Totéž platí pro tofu, sójové křupky, mléko, jogurt a onen olej. Všechny tyto hotové produkty, které považujeme za kousek z přírody, ve skutečnosti prošly chemickým procesem v kombinaci s jedovatými sloučeninami, houbami i konzervanty. To jako zdraví opravdu nezní.

Pravidelná konzumace sóji

Pravidelná konzumace sóji má za následek zdravotní komplikace v podobě produkce steroidních hormonů, které mají za následek Alzheimerovu chorobu. Dále sója může za předčasné dospívání dívek, anebo za zpožděný růst u chlapců.

Pokud posuzujeme konzumované potraviny, studujeme zejména obsah uvedený na obalu. Bohužel pakliže se výrobce dušuje, že jde o přirozenou sóju, lže, protože přírodní sója je jedovatá. Také se můžete setkat se situací, že vám sója bude doporučena ze zdravotních důvodů, protože jste třeba alergičtí na laktózu. I v tomto případě zvolte jinou alternativu, například konopné mléko, které obsahuje bílkoviny i omega 3 mastné kyseliny a je vůbec mnohem zdravější než to sójové.

Čtěte:  Seznamte se s Lymskou boreliózou a nebezpečnými klíšťaty

ZANECHAT ODPOVĚĎ