Zdraví

Rybí tuk je zdravý: Přečtěte si o jeho výhodách konzumace

Nejen, že začne po této ingredienci tuk ve vašem těle tát a vyplavovat se z těla, ale také budete předcházet kardiovaskulárních chorobám, rakovině a hypertenzi. Vědci dokonce zjistili, že rybí tuk snižuje přírůstek hmotnosti ve středním věku.

tuk

Skvělým zdrojem rybího oleje je makrela, sardinky, ústřice a losos. Všimněte si také, že mnoho ryb bohatých na omega 3 mastné kyseliny, jako je např. tuňák nebo mečoun, obsahují vysoké množství rtuti, jejich konzumace by tedy měla být značně omezená.

Tzv. bílé tukové buňky se ukládají v zájmu zachování energie, zatímco hnědé tukové buňky metabolizují tuk k udržení stabilní tělesné teploty.

Rybí olej omezuje tvorbu zánětu v tukových buňkách.

Lidé v Japonsku tento olej používají již dlouho a všichni dobře víme, že se dožívají vysokého věku a optimální tělesné hmotnosti.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button