Mladou zelenou pšenici si snadno vypěstujete i doma. Je to nenáročné, stačí jen zasít organickou pšenici a čekat na to, až vyklíčí a naroste. Listy zelené pšenice ostříhejte nůžkami nebo seřízněte nožem a dejte do mixéru společně s trochou vody.
Získáte ten nejzdravější zelený džus pod sluncem. Je ideální k tomu, aby na vás neměla šanci zaútočit jarní únava. Tato šťáva detoxikuje organismus a poskytuje mu řadu antioxidantů – ty od vás udržují různé choroby v bezpečné vzdálenosti.
Mladá pšenice podporuje tvorbu krevních destiček, stejně jako listová zelenina
Listové výhonky mladé pšenice jsou plné živin, které jsou životně důležité pro zdraví lidského těla. Patří mezi ně vitamíny, enzymy, minerální látky, aminokyseliny a vysoké úrovně chlorofylu (asi 70%). Chlorofyl je látka velmi podobná hemoglobinové molekule, která umožňuje transport kyslíku krví do všech orgánů a jiných částí těla. Chlorofyl v pšenici se jednoduše vstřebává do organismu, kde čistí játra, krev, tkáně i každou buňku v těle.
Tyto listy obsahují zejména vitamíny A,C, E, K a B komplex. Jsou tu však i některé minerální látky, zejména vápník, železo, zinek, hořčík, kobalt a fosfor. Tento nápoj je bohatým zdrojem aminokyselin a enzymů.
Nutriční skladba mladé pšenice pozitivně ovlivňuje stav vlasů, nehtů i kůže. Obsahuje potenciální protinádorový gen, který má detoxikační vlastnosti. Zlepšuje trávení a imunitní systém. Preventivně brání rozvoji srdečních a cévních nemocí.
Konzumace nápoje se doporučuje u lidí, kteří nedávno podstoupili operaci nebo se z ní zotavují. Dále však i pro ty z vás, kteří mají zvýšenou psychickou či fyzickou aktivitu. Velmi prospěšné je pití této šťávy při onemocnění cukrovkou a pro sportovce.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.