Olivy jsou nejpopulárnější zeleninou po celém světě. Olivovník je používán jako potravina už od pradávna. Málokdo však ví, že se, kromě jeho plodů, dají pro naše zdraví využít i olivové listy.

Ony mají totiž nejvíce léčivých vlastností, které jsou spojovány s léčbou zápalu plic, tuberkulózy, chřipky, oparu, ale i kapavky, zánětu mozkových blan a hepatitidy B – vše díky nejdůležitější látce obsažené v olivovníku (oleuropein).

Další specifikum pro olivové listy je fakt, že se dají využít i po operaci nejrůznějších infekcí, hub a bakterií. Oleuropein totiž vykazuje fantastické antiparazitární, antibakteriální a antimykotické vlastnosti.

Olea_europaea_006-1024x768

Můžete si připravit čaj z olivových listů, je to skvělý doplněk k léčbě pneumonie, kapavky, tuberkulózy, chřipky, meningitidy, žloutenky B, herpesu, chronického únavového syndromu, aterosklerózy, botulismu, malárie, žaludečních vředů, záškrtu, infekce močových cest a encefalitidy.

Čaj z olivových listů pomůže nejen s různými nemocemi, ale také povzbuzuje – hlavně imunitní systém. Tělo taktéž získává novou energii. Tento čaj by měl být konzumován po chemoterapii nebo i v jiném případě (metoda odpočinku).

Olivové listy – recept na čaj

Složení:

  • 15 – 20 sušených olivových listů
  • 2 – 3 dl vařící vody

Listy se sklízí na jaře a nechávají se uschnout na vzduchu. Když jsou řádně suché tak, aby neshnily, je potřeba je uskladnit na tmavém a chladném místě ve skleněné nádobě. Určitě si na nás vzpomenete, až je budete potřebovat.

Postup:

4892570106_24c0516238_b-1024x686Listy dejte do vroucí vody a nechte vařit po dobu 10 minut. Poté je odstraňte z kamen i snádobou a nechte vychladnout asi tak čtvrt hodiny. Pokud chcete, můžete přidat citrón, jak máte rádi. Abyste pocítili výhody čaje, je dobré ho pít několik týdnů jdoucích za sebou.

 

Čtěte:  Starodávné tajemství, jak na jaře detoxikovat

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ