Neutrácejte zbytečně peníze za česnek – jeho pěstování je snadné! Jelikož se jedná o opravdu zdraví prospěšnou potravinu, česneku se nevzdávejte, byť jeho cena roste. Domácí je přece jen ten nej.

Česnek miluje celý svět, protože jsou dobře známy jeho účinky. Použijete jej jak v teplé, tak studené kuchyni, ochutí všechny druhy pokrmů.

Česnek má léčivé vlastnosti. Obsahuje mnoho živin a má nízký obsah kalorií (pouhých 24 kalorií na porci). Pyšní se vysokým obsahem vitamínu C, B6, manganu, selenu, draslíku a vápníku.

Nejzdravější však je česnek ve svém syrovém stavu a nejlépe pokud si jej upěstujete sami.

Domácí česnek totiž zdravím jen srší. Je bez chemie a dalších nebezpečných látek, snižuje riziko srdečních chorob a pomáhá tělu snadno zpracovávat cholesterol. Dále česnek snižuje vysoký krevní tlak, posiluje imunitní systém a bojuje proti nachlazení. Jeho pravidelná konzumace snižuje riziko onemocnění běžnými viry až o 63 %.

Jak si tento plod tedy vypěstovat doma? Rozbijte hlavičku česneku a jeden stroužek zasaďte do vlhké a kypré půdy, špičatou stranou nahoru. Jakmile začne česnek klíčit, pravidelně jej zalévejte, ovšem nepřelévejte! Květy, které pak z česneku pokvetou, odřízněte – jen tak zachováte tomuto česneku jeho typickou chuť.

Čtěte:  14 jednoduchých způsobů, jak omezit spotřebu cukru - 1. díl

ZANECHAT ODPOVĚĎ