Jídlo a receptyZdraví

Mandlové mléko jako alternativa mléka klasického. Nabízí celou řadu benefitů

Mandlové mléko patří do skupiny rostlinných produktů. Nabízí krémovou texturu a příjemně ořechovou chuť. Neobsahuje žádnou laktózu ani cholesterol. Používá se jako náhražka kravského mléka. Připravuje se z mandlí, má nízký obsah tuků a vysoký obsah energie, bílkovin a vlákniny. Tělu dodá i některé potřebné minerály. Patří mezi ně vápník, hořčík, železo, fosfor, draslík, sodík nebo zinek. Také poskytuje některé druhy vitamínů – C, B6, thiamin, riboflavin, niacin nebo E. Všechny tyto živiny jsou prospěšné pro naše tělo.

Zdravotní přínosy mandlového mléka

Pravidelnou konzumací podpoříme pevnější kosti, můžeme snížit svoji hmotnost, podpoříme zrak a zdraví srdce. Díky obsahu vitamínů a bílkovin pomáhá při budování silnějších svalů. Kromě toho udržuje v normálu krevní tlak a zajišťuje správné fungování ledvin.

Snížení krevního tlaku

Pravidelná konzumace mandlového mléka pomáhá při snižování vysokého krevního tlaku a udržování v normálu. To zajistí vitamín D a minerály, mezi které patří třeba fosfor.

Podpora zdraví srdce

Absence cholesterolu dělá z mandlového mléka silný prostředek, který podpoří zdraví srdce. Konzumace mandlového mléka může pomoci snížit riziko vzniku ischemické choroby srdeční. Konzumací mandlového mléka dodáme tělu, kromě jiného, draslík, což je klíčový prvek, který pomáhá snižovat napětí a zátěž srdce.

mandlové mléko

Posilování svalů

Budování svalů je proces, který můžeme urychlit tím, že budeme konzumovat vhodné potraviny. Především takové, které obsahují bílkoviny, vitamíny a minerály. To vše poskytuje mandlové mléko.

Péče o pleť

Kůže potřebuje různé druhy vitamínů a minerálů, aby byla udržována v optimálním stavu. Mandlové mléko obsahuje vitamín E, který je pro pokožku přínosem. Antioxidanty pomáhají opravovat poškozené tkáně.

Posilování imunity

Díky obsahu vitamínů a minerálů pomáhá mandlové mléko posilovat imunitní systém, který chrání tělo proti choroboplodným zárodkům a mikroorganismům. Ty způsobují celou řadu zdravotních komplikací.

Výroba domácího mandlového mléka

Připravíme si 1 šálek mandlí a 2 šálky vody. Pro doslazení můžeme použít trochu medu. Mandle namočíme přes noc ve vodě. Následně je opláchneme a rozmixujeme v čerstvé vodě. Použijeme velmi jemný cedník nebo čisté plátýnko a vzniklou směs přefiltrujeme.

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button