Jídlo a receptyPřírodní léčbaZdraví

Chraňte své srdce s česnekovou omáčkou: Vhodná jako příloha k masu i zelenině

Všichni víme, že česnek má vynikající výhody. Je nejen pohádkovým spojencem zdraví, ale také nepostradatelným prvkem v naší kuchyni s neuvěřitelnými léčivými vlastnostmi. Jeden způsob, jak těžit z této potraviny je přes výbornou česnekovou omáčku. Chcete znát recept?

Česnek se používá v mnoha receptech, jejichž účelem je zabránit nemocem spojených se srdcem a oběhovým systémem. Tato omáčka je velmi běžná v různých kulturách. Dnes vám nabízíme tento jednoduchý recept. Nic nestojí a výsledek je opravdu vynikající!

Benefity česnekové omáčky

Studie na léčivou sílu česneku ukázaly, že je schopen snížit hladinu krevních triglyceridů a špatného cholesterolu. Také snižuje krevní tlak a zabraňuje kornatění tepen (ateroskleróza). Jak léta plynou, naše tepny ztrácejí svou pružnost a krev protéká obtížněji. Česnek má schopnost jejich čištění a učinit je pružnějšími. Je prevencí trombózy.

Další přednosti česnekové omáčky

  • snižuje horečku
  • zmírňuje kašel, bolesti hlavy, žaludeční nevolnost
  • zklidňuje astma a bronchitidu
  • snižuje hladinu cukru v krvi

V podstatě by se dalo říci, že je to jeden z nejúčinnějších přírodních prostředků. Existují studie, které hodnotí schopnost česneku zabránit rakovině tlustého střeva, konečníku a žaludku. Obsahuje allicin, ten dává česneku do vínku jeho mimořádné léčivé vlastnosti, ale i aroma.

Jak si připravit česnekovou omáčku

Ingredience pro 4 osoby:

  • 1,5 hlavy česneku
  • 5 krajíců chleba
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 1 svazek čerstvého česneku
  • 2 vejce
  • olivový olej
  • 1 lžička papriky
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • trochu petržele

Příprava a postup

česnekZačněte tím, že si připravíte vývar. Vezměte pórek a mrkev, vložte do hrnce s vodou (vody jen tolik, aby zaplnila všechny ingredience). Přidejte několik snítek petržele a vařte. Vezměte si k ruce hlubší pánev, dejte na oheň a pokapejte olivovým olejem, vložte česnekové stroužky a kajenský pepř.

Když vidíte, že je česnek opečený, vložte na malé kousky nakrájený chléb. Dobře osmažte, přidejte sypkou papriku a zalijte vývarem. Vařte na mírném ohni cca 25 minut. Potom vyklepněte dvě syrová vejce. Česnekovou omáčku dozdobte dalšími opečenými stroužky česneku.

Zdravé, vydatné a chutné jídlo je na světě! Dobrou chuť.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Filoména Božetěchová

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button