KrásaPřírodní léčba

S tímto super rychlým trikem vám narostou vlasy za týden

V tomto článku vám ukážeme nejlepší a nejúčinnější tipy a triky, po kterých vám narostou vlasy za pouhý jeden týden. Zní to dobře, že?

A budeme k vám upřímní, je to navíc i velmi jednoduché. Stačí jen přidat tu správnou výživnou hodnotu do vašich jídelníčků a provést určité vlasové úpravy. Budete se divit, jak vlasy rychle porostou. Výsledků si všimnete už za pár dní.

Ošetření vlasů

Nahřátým teplým olejem masírujte vlasovou pokožku hlavy. Jaký olej si vybrat? Ten, který podpoří zdravý růst vlasů a celkově i hlavovou část. Esenciální kokosový, jojobový nebo arganový olej je na tuto proceduru ideální. Olej zahřejte na sporáku nebo v mikrovlnné troubě a na vlasy naneste až ve chvíli, kdy je jen teplý a není extrémně horký. Optimální teplota oleje nepoškozuje vlasy, ale naopak je posiluje a vyživuje. Potom prsty jemně masírujte pokožku hlavy, můžete požádat o pomoc i partnera(ku). Prsty by měly po pokožce přejíždět 15 – 20 minut a olej působit tak 30 minut. Olej z hlavy odstraníte šampónem. Povzbudíte tak své vlasové folikuly, které porostou mnohem rychleji.

Přírodní olejová maska na vlasy

Pokud máte k dispozici těchto olejů i více, spojte je dohromady – 1 šálek kokosového oleje s 1 lžící mandlového, makadamového a jojobového oleje. Masku aplikujte na vlhké vlasy a nechte působit po dobu 10 minut. Poté je umyjte obvyklým způsobem. Výborným domácím ošetřujícím přípravkem na vlasy je i ricinový olej.

vlasůJe znám pro své blahodárné účinky na pleť a vlasy. Po něm je také zaznamenán rychlejší růst a zdravější vzhled vlasů. Olej zůstane na vlasech, když na zábal použijete plastovou koupací čepici. Nechte působit klidně přes noc a následující ráno si vlasy umyjte a odstraňte z nich olej.

Jablečný ocet může být velmi efektivní při odstraňování nečistot, špíny a mastnoty. Z vlasů dostane dolů i všechny zbytky stylingových přípravků. Smíchejte dvě polévkové lžíce octa na dva šálky vody a s touto směsí si opláchněte vlasy. Pokud vám vadí lehký octový závan z vlasů, vetřete do nich esenciální olej z levandule, rozmarýnu, tymiánu nebo cedrového dřeva. Zcela přírodní alternativou je používání jablečného moštu místo šampónu.

Superpotraviny pro vaše vlasy

Pijte hodně vody a jezte libové maso. Soustřeďte se hlavně na lososa (bohatý na omega-3 mastné kyseliny a vitamín D), vlašské ořechy (vitamín E), vejce (železo pomáhá přenášet kyslík do vlasových folikulů) a špenát (železo, beta-karoten, kyselina listová). Měli byste také konzumovat sladké brambory, borůvky a řecký jogurt. Nejlépe každý den!

Další velmi užitečné rady

  • Myjte si vlasy šampónem tak dvakrát až třikrát týdně.
  • Hlavu řádně masírujte, pokožka se prokrví a vlasy rychleji porostou.
  • Kondicionér přináší lipidy a proteiny, vlasy budou vyživené a lesklejší.
  • Mokré vlasy si nebalte do ručníku. Když ano, používejte lehké ručníky z mikrovlákna. Vlasy uschnou bez poškození.
  • Před spaním si vlasy vykartáčujte. Začněte na pokožce hlavy a tahy pokračujte směrem dolů. Kartáčování zvyšuje krevní oběh, a to jestli jste správně četli, podpoří růst vlasů.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button