Jídlo a receptyPřírodní léčbaZdraví

Vyzkoušejte starodávnou medicínu za pomocí zázračných kvasnic

Kvasnice slouží nejen k pečení dobrůtek, ale rovněž pomáhají léčit a lidové léčitelství si je této skutečnosti dobře vědomo!

Nejlepší je kvasnice podávat v suchém stavu, kdy je náš organismu lépe vstřebává. Brát v úvahu je však třeba to, že se kvasnice rychle kazí, že mají hořkou nelibou chuť a že způsobují nadýmání. Kromě toho je naše tělo dlouho tráví a cítí se těžké i několik dní poté.

Ovšem v kontrapozici k tomuto kvasnice obsahují proteiny, minerální složky, stopové prvky a vitamín B.

Známe je i pod druhotným názvem jako droždí, které patří do skupiny hub, které uvolňují oxid uhličitý.

Pivovarské kvasnice se od nepaměti využívají zejména k výrobě chleba, dále pak alkoholických nápojů a podobně. Jejich blahodárné zdravotní účinky se však datují již k roku 1555 př.n.l. Později se zakořenily jako takzvaný „božský lék“.

K čemu jsou kvasnice dobré?

Ochraňují naše játra, oči nebo kůži. Zbavují nás únavy, pomáhají při trávení, bojují proti akné, zabraňují nevolnostem či zmírňují zažívací problémy. Pro vegetariány jsou pak kvasnice skvělým doplňkem stravy, přičemž se doporučuje, aby každý kvasnice konzumoval alespoň dvakrát ročně během dvou měsíců. Při problémech dokonce dvakrát denně.

Dále vám kvasnice pomohou během boje s cukrovkou, onemocněním trávicího ústrojí, anebo zánětem žaludeční sliznice. Nezapomeňme také na vředy, nemoci jater a žlučových cest nebo  hubnutí, protože kvasnice podporují úbytek váhy.

Aby toho nebylo málo, efektivní jsou také při bakteriálních a mykotických infekcích kůže. Dále zmírňují premenstruační symptomy i projevy menopauzy. Figurují také jako přirozený regulátor cholesterolu.

Přírodní antibiotikum

V kombinaci s medem a jednou polévkovou lžící jablečného octa řídí kvasnice bakterie.

Pivo

V provedení piva získáváme vitamín B, selen, který zpomaluje stárnutí, anebo chrom, který je prevencí cukrovky a srdečního infarktu. Glutamin obsažený v pivu pak odstraňuje škodlivé látky.

Kvasnice obohacují také pokožku, která je rázem pevná a zářivá. Zbavují nás ekzémů, zánětů a infekcí. Posilují zuby, vlasy, nehty.

Maska z kvasnic:

Jednou za dva týdny smíchejte jednu čajovou lžičku kvasnic se stejným poměrem mléka. vytvořte homogenní směs a tu si na dvacet minut naneste na tvář. Poté si obličej omyjte teplu vodou.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button