Jíst zdravě a grilovat nejde dohromady? Omyl! Pojďte se podívat na chutná jídla, která připravíte na grilu, ale nezatíží vám žaludek.

Grilovaný pstruh

Budete potřebovat:

  • 600 g pstruha
  • 4 citrony
  • Lžíci olivového oleje
  • Koriandr
  • Sůl a pepř
  • Špetku chilli

Příprava:

Rybu očistíme a vykucháme, hlavu necháme a dochutíme solí, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem. Dovnitř pstruha vložíme plátky citronu a navrch ho posypeme sekaným koriandrem a chilli. Rybu necháme grilovat například na raclette grilu dozlatova z obou stran. Podáváme s čerstvým pečivem nebo zeleninou.

Grilované obří krevety

Budete potřebovat:

  • 800 g obřích krevet
  • 800 g hlávkového salátu
  • 2 pol. l. avokádového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 citrony
  • Čerstvou petrželku
  • Sůl
  • Špetku chilli

Příprava:

Krevety oloupeme a naložíme je do marinády z avokádového oleje, utřeného česneku, soli, chilli, šťávou z citronů a nasekanou petrželkou, poté vložíme do lednice a necháme alespoň 30 minut v chladu marinovat. Na gril je dáváme ihned po vytažení z lednice a necháváme grilovat asi 5 minut. Krevety podáváme s čerstvým pečivem a jemně soleným hlávkovým salátem pokapaným trochou oleje.

Grilovaná zelenina s feta sýrem

Budete potřebovat:

  • 400 g rajčat
  • 200 g lilku
  • 200 g cukety
  • 150 g červených paprik
  • 150 g žlutých paprik
  • 2 jarní cibule
  • 120 g feta sýru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťávu z citronu
  • Koriandr
  • Sůl a pepř

Příprava:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Pokapeme je šťávou z citronu a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme 15 – 20 minut a ke konci přidáme feta sýr a na dochucení koriandr. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo k rybě.

Čtěte:  Pečujte o své nohy: Po 10 dnech této procedury budou vypadat o 20 let mladší
Sdílejte