Jíst zdravě a grilovat nejde dohromady? Omyl! Pojďte se podívat na chutná jídla, která připravíte na grilu, ale nezatíží vám žaludek.
Grilovaný pstruh
Budete potřebovat:
- 600 g pstruha
- 4 citrony
- Lžíci olivového oleje
- Koriandr
- Sůl a pepř
- Špetku chilli
Příprava:
Rybu očistíme a vykucháme, hlavu necháme a dochutíme solí, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem. Dovnitř pstruha vložíme plátky citronu a navrch ho posypeme sekaným koriandrem a chilli. Rybu necháme grilovat například na raclette grilu dozlatova z obou stran. Podáváme s čerstvým pečivem nebo zeleninou.
Grilované obří krevety
Budete potřebovat:
- 800 g obřích krevet
- 800 g hlávkového salátu
- 2 pol. l. avokádového oleje
- 4 stroužky česneku
- 2 citrony
- Čerstvou petrželku
- Sůl
- Špetku chilli
Příprava:
Krevety oloupeme a naložíme je do marinády z avokádového oleje, utřeného česneku, soli, chilli, šťávou z citronů a nasekanou petrželkou, poté vložíme do lednice a necháme alespoň 30 minut v chladu marinovat. Na gril je dáváme ihned po vytažení z lednice a necháváme grilovat asi 5 minut. Krevety podáváme s čerstvým pečivem a jemně soleným hlávkovým salátem pokapaným trochou oleje.
Grilovaná zelenina s feta sýrem
Budete potřebovat:
- 400 g rajčat
- 200 g lilku
- 200 g cukety
- 150 g červených paprik
- 150 g žlutých paprik
- 2 jarní cibule
- 120 g feta sýru
- 2 lžíce olivového oleje
- Šťávu z citronu
- Koriandr
- Sůl a pepř
Příprava:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Pokapeme je šťávou z citronu a olivovým olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme 15 – 20 minut a ke konci přidáme feta sýr a na dochucení koriandr. Servírujeme s čerstvým pečivem nebo k rybě.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.