Věděli jste, že šťáva z brambor je účinnější, než jakýkoliv „osvědčený“ lék na nádorová onemocnění a další choroby? Užitečné vlastnosti syrových brambor jsou známy již od nepaměti, postupem času však zevšedněly a upadly tak do zapomnění.
Dnes se naopak tvrdí, že syrové brambory by se rozhodně neměly konzumovat, opak je však pravdou. Platí to i se slupkou. Tvrzení, že je jedovatá a neměla by se kvůli toxinům jíst, je mylné. U ekologicky pěstovaných brambor se není čeho bát, ať už je konzumujete se slupkou nebo ne.
Pozor na nezralé brambory se zelenou slupkou! Tam je to jiné – ta obsahuje solanin – jed, který se zdržuje v nezralém stavu této potraviny. Řešením je zbavit se slupky, pak už jsou brambory v pořádku.
Léčivé vlastnosti bramborové šťávy obhajují lékaři i vědci. Tato šťáva nebo voda, jak chcete, léčí gastritidu – dnešní civilizační nemoc, kterou trpí mnoho lidí. Jednu polévkovou lžíci bramborové šťávy rozpusťte ve vodě a pijte vždy půl hodiny před snídaní, obědem a večeří. Postačí vám množství vody rovné klasické sklenici na vodu.
Pokud vás trápí žaludek, doporučuje se vypít decilitr bramborové šťávy na lačno a poté decilitr vždy půl hodiny před obědem a večeří.
Tato šťáva snižuje hladinu cukru v krvi, léčí plicní choroby a onemocnění dýchacích cest. Rovněž v Japonsku podrobují brambory vědeckým experimentům. Ukázalo se, že syrové brambory jsou účinné při potlačování růstu nádorových buněk u myší. Tyto výsledky byly publikovány na mezinárodním kongresu v boji proti rakovině v Německu.
Rakovina, onemocnění ledvin a jater, srdeční choroby, vysoký krevní tlak, cukrovka, revmatismus, atd. – na to vše lze použít šťávu z brambor jako přírodní léčbu s efektivními účinky.
Potřebujete posílit svůj imunitní systém? Odpověď je jednoduchá, nakupte si brambory. Bolí vás hlava? Máte menstruační bolesti? Cítíte se vyčerpaní? Vypijte šťávu z jedné brambory, mrkve a jablka vždy ráno a večer a již za dva týdny uvidíte výsledky.
Šťáva z brambor:
- Posiluje imunitu
- Čistí tělo od toxinů
- Léčí kožní nemoci
- Bojuje s rakovinou
- Bojuje s gastritidou a dalšími žaludečními onemocněními
- Snižuje hladinu cukru v krvi
- Pomáhá při onemocnění jater a ledvin
- Chrání proti kardiovaskulárním onemocněním
- Slupka pak detoxikuje organismus a je zdrojem vitamínů
Brambory ve slupce obsahují sacharidy, bílkoviny, vitamín C, B6, draslík, železo, hořčík a zinek. Vitamín C se ztrácí při vaření, což je škoda, protože syrový brambor obsahuje 45% denní dávky tohoto vitamínu.
Brambory se také postarají o kožní problémy, jako je akné a černé tečky. Vaše pleť bude čistá a zářivá díky antiseptickým vlastnostem. Vitamín C a škrob vyživují pokožku a zabraňují stárnutí. Zkusit tak můžete i bramborovou masku. Co už je naprosto fantastické, je to, že brambory užijete také v boji s celulitidou! Na kritická místa si zkrátka položte na plátky nakrájené brambory.
Příprava šťávy z brambor:
Omyjte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Zabalte do textilní tkaniny a vymačkejte z nich šťávu. Lze však použít také odšťavňovač. Tuto šťávu lze kombinovat s libovolným ovocem, který dodá tomuto nápoji lepší chuť.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.