Jídlo a receptyPřírodní léčba

Recept: Domácí kiwi džus proti srážení krve snižuje riziko mrtvice

Šťáva z kiwi je vitamínovou bombou bohatou na důležité živiny, které jsou našemu tělu ku prospěchu. Je tou pravou volbou pro lidi, kteří mají problémy s ledvinami nebo žlučníkovými kameny. Kromě toho dodá tělu i velké množství draslíku a vlákniny, což vás zase chrání před kardiovaskulárními chorobami.

Výhody spojené s konzumací kiwi šťávy:

  • Odstraňuje ledvinové a žlučníkové kameny
  • Snižuje riziko kardiovaskulárních chorob
  • Omezuje tvorbu krevních sraženin a poruchy krevní srážlivosti
  • Chrání buňky a zajišťuje jejich vitalitu
  • Příznivě ovlivňuje zrak a brání vzniku nemocí
  • Chrání DNA před škodlivým vlivem volných radikálů a před infarkty
  • Detoxikuje tělo
  • Posiluje imunitu
  • Zabraňuje tvorbě tukových vrstev
  • Zlepšuje stav bronchitidy, chronického kašle a dalších plicních chorob – dýchací kapacita se u lidí konzumujících tento džus při nějakém plicním onemocnění zvětšila o 32% a snížila kašel na 27%
  • Odstraňuje celulitidu
  • Napomáhá zdraví vlasů, rozšiřuje kapacitu paměti

Recept:

  • 1,5 kilogramu čerstvého oloupaného kiwi
  • 0,5 kg cukru
  • 1,5 litru vody

background-1239438_960_720Nakrájejte kiwi a rozmixujte ho v mixéru. Vezměte si husté sítko a zbytky kiwi přes něj řádně propasírujte, abyste nepřišli ani o kapku této úžasné šťávy. Následně si připravte kastrol s vodou a vodu přiveďte k varu, následně ji nechte bokem vychladnout. Poté přidejte vodu do šťávy z kiwi a přidejte také 0,5 kg cukru. Směs míchejte zhruba 20 minut, dokud se cukr nerozpustí. Následně si připravte čisté sterilované sklenice a směs do nich nalijte. Sklenice pečlivě uzavřete a skladujte v lednici.

Důležité: Džus konzumujte každý den, ale nikdy více, než 1 až 2 sklenice denně, větší množství by mohlo vést k alergiím. Pokaždé si ji nařeďte vodou, abyste snížili koncentraci.

Tato šťáva je bohatá na vitamíny A, B, C, E a K, dále stopové prvky a minerály – selen, draslík, vápník, fosfor, železo, lutein, ale i flavonoidy, karotenoidy a chlorofyl, což je dobré i pro těhotné ženy.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button