Jídlo a receptyPřírodní léčbaZdraví

Ovocná alternativa, která je 5x účinnější, než běžný sirup proti kašli

Ananas v sobě nese řadu mimořádných účinků. Jedná se o vynikající a zdravé tropické ovoce. Obsahuje mnoho živin a účinné látky, včetně té nejznámější – bromelainu. Bromelain je enzym, který vám poskytne mnoho zdravotních výhod.

600px-Owoce_AnanasPůsobí proti artritidě, rakovině, onemocnění srdce a obecně proti zánětu. Můžeme také říci, že tento enzym funguje i jako antikoagulancium. Pomáhá také při trávení a zlepšuje příznaky anginy pectoris. Nedávná studie naznačila, že snadno odstraní i řidší hlen, který snáze vykašlou i tuberkolotici.

Bromelain se obvykle nachází ve stonku a jádru ovoce, které je velmi zdužnatělé. Nejlepší způsob, jak získat co nejvíce bromelainu z ananasu, je metodou odšťavňování. Syrový ananas funguje na výbornou, vařením a jinou pasterizací se bohužel ničí množství léčivých vlastností.

Výkonné živiny

Ananas je zdravé tropické ovoce, které obsahuje mnoho důležitých živin, zejména vitamín C, B, A, draslík, vápník, železo, mangan a beta-karoten. Jak všichni víme, vitamín C je velmi silný a užitečný antioxidant, který je důležitý pro posílení imunitního systému. Tento vitamín si lidské tělo nevyrábí a ani neukládá, proto je nutné potraviny s vysokými hodnotami vitamínu C doplňovat vhodným způsobem. Vitamín C je v boji proti infekcím a nemocím nepostradatelný.

Aananasnanasy obsahují vysoké množství draslíku, tento minerál je výkonným posilovačem nervů, svalů a krevního tlaku. Draslík se nachází v každé buňce lidského těla. Ananas obsahuje také dostatek vlákniny a manganu – přispívá k pevnosti kostí a pojivové tkáně. Je plný antioxidantů a účinkuje na bolesti v krku, léčí močové cesty a ušní záněty. Nyní již víte, proč je ananas tak důležitou přísadou pro výrobu domácího sirupu proti kašli. Funguje zcela přirozeně a ne na žádné chemické bázi jako ostatní léky.

Ananasový sirup proti kašli – recept

Složení:

  • 1 šálek čerstvého ananasu
  • ¼ šálku čerstvé citrónové šťávy
  • 1 kus syrového zázvoru (asi 1½ lžíce)
  • 1 lžíce surového nefiltrovaného medu
  • ½ lžičky kajenského pepře

Spojte všechny suroviny v mixéru, až dostanete příjemnou homogenní směs. Pijte ¼ sirupu proti kašli každý den, dokud se kašle nezbavíte. Sirup uchovávejte v lednici. Jelikož ananas obsahuje draslík, a lidé užívající beta-blokátory mají jeho hladinu obecně vyšší, měli by omezit spotřebu tohoto sirupu nebo se o jeho užívání poradit s lékařem. Ještě než ztenčíte objem své peněženky návštěvou lékárny, vyzkoušejte na kašel raději tuto přírodní variantu, která má prokazatelné výsledky.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button