Pokud chcete udržet vaší kuchyni v čistotě, prodloužit trvanlivost některých surovin, vyčistit hrnce a pánve, pak čtete správně. V tomto článku se dozvíte plno zajímavých triků, které vás obohatí zkušenostmi jiných.

1. Jak mít místo pudinku pěnu

Místo mléka použijte šlehačku. Příprava je stejně jednoduchá, ale tento pudink chutná daleko jemněji.

2. Jak vrátit medu původní barvu a konzistenci

Stačí ho dát i s lahví do teplé vody. Med se opět rozpustí.

3. Jak zjistit čerstvost vajec

Chcete mít jistotu, že jsou vaše vejce čerstvá? Mísu naplňte vodou, jestliže se vejce vznášejí na hladině jsou špatné, klesající ke dnu naopak dobré.

4. Jak udržet sůl od vlhkosti

Tento trik je velmi účinný. Stačí do soli přidat pár zrnek rýže, ta vlhkost pohltí (absorbuje vlhkost).

5. Jak zabránit růstu bakterií v mléčných výrobcích

Tento úžasný trik se dá použít i pro tvaroh a zakysanou smetanu. Do lednice je dejte dnem vzhůru, tím eliminujete vznik baktérií.

6. Jak prodloužit trvanlivost a čerstvost zeleniny

Papírové ručníky uložte na polici lednice, aby nasákly přebytečnou vlhkost, tím oddálíte proces úhynu zeleniny.

7. Jak zabránit vysoušení sýru

Hlubokým prasklinám na povrchu sýru zabráníte potřením oleje nebo másla. Pořádně vetřete do hran sýru.

8. Jak zachovat čerstvé máslo

S tímto úžasným trikem si můžete koupit máslo a uložit ho do mrazáku, aniž by se zkazilo. Vydrží tu po dobu delší, než 6 měsíců. Abyste zabránili vstřebávání potravinářských pachů, uložte ho do sáčku na zip.

9. Jak dostat z hnědého cukru tvrdé a hrudkovité části

Pokud není tvrdý, stačí ho uchovávat v lednici. Když se v něm již některé vytvrzené části nachází, je dobré do cukru vložit plátek čerstvého chleba a jablko, aby změkl, potom odstranit.

Čtěte:  Víte, jaký má vliv záření na ryby a další mořské plody?

10. Jak oživit šampaňské bez bublinek

Ač to zní sebevíce neuvěřitelně, šampaňské může vyprchat. Stačí do něj dát 1-2 rozinky pár minut předtím, než ho použijete.

11. Jak zachránit přesolenou polévku

Přesolili jste polévku? Vložte do ní některé syrové brambory a jablka. Povařte je v polévce po dobu 10 minut. Absorbují do sebe sůl. Potom bramboru nebo jablko vytáhněte z polévky. Když se vám nedaří slanost odstranit, přidejte do polévky trochu cukru nebo octa. Vaší poslední možností je přilít trochu vody a polévku naředit.

12. Jak zachránit šlachovité maso

Naložte maso do marinády s těmito ingrediencemi: ananas, citrón, rajčatová šťáva, papája a ocet. Tyto suroviny obsahují enzymy a kyseliny, takže by mělo maso změknout.

13. Co dělat se spálenou omáčkou

Do spálené omáčky přidejte 1 lžičku arašídového másla, účinně tak odstraníte spálenou chuť.

14. Jak se zbavit nepříjemného pachu plastových nádob

Plast je pórovitá nádoba, která může vypouštět nepříjemný pach. Pokud se tohoto zápachu potřebujete zbavit, namočte do mísy noviny a před použitím nádobu řádně umyjte.

15. Jak zachránit spálenou pánev

rádceJeden z důvodů, proč bychom měli mít jedlou sodu v kuchyňské lince je čištění. Spálenou pánev posypte trochou jedlé sody v kombinaci se 4-5 lžičkami soli. Pánev poté zakryjte a nechte jí namočenou přes noc a umyjte další den.

16. Jak vyčistit nerez ocel

Nerez ocel se nejlépe čistí alkoholem. Jednoduše namočte kus látky v některém alkoholu a odstraníte tím skvrny i jiné mapy nečistot.

17. Jak vyčistit nádobí

Budete se možná divit, ale kečupem. Naneste trochu kečupu a očistěte kusem látky.

18. Jak se zbavit přebytečného tuku v polévce

Mastnou polévku nevyhazujte. Dejte jí do lednice na 30 minut a tuk odstraňte lžící. Pokud nemůžete čekat půl hodiny, přidejte kostku ledu. Alternativní metodou je do polévky vložit kus salátu, ten do sebe tuk nasaje a vy ho potom jednoduše vyhodíte.

Čtěte:  Emoce mají na riziku mrtvice větší podíl, než si většina lidí myslí

19. Jak zlepšit chuť přehřátého mléka

Přidejte špetku soli, ta neutralizuje zápach.

20. Jak dozraje ovoce

Ovoce umístěte do papírového sáčku, např. jablko zde uzraje velmi rychle.

ZANECHAT ODPOVĚĎ