Spousta lidí miluje banány, ale není si vědoma toho, jaké banány kupovat. Zcela zralé banány tmavě žluté barvy s černými tečkami jsou nejlepší. Produkují látku TNF (tumor nekrotizující faktor), která bojuje proti abnormálním rakovinným buňkám.
Zralý banán je výhodnější i v tom, že zlepšuje imunitní systém (zvyšuje počet bílých krvinek) – japonští vědci tuto informaci potvrzují. Pokud budete konzumovat banány, můžete předejít některým chorobám i nádorům.
Je také prokázáno, že ovoce během svého zrání mění obsah a stává se vyzrálejším – tím např. banány zvyšují svou antioxidační schopnost. Zralý banán s černými skvrnkami mění škrob na snadněji stravitelný cukr, je navíc i zdravější, než banány s nazelenalou či nažloutlou slupkou. K posílení imunity konzumujte 1-2 banány denně.
Pomocí TNF můžete porazit rakovinné buňky. Látka v banánu, účinkuje podobně jako lentinan – stimuluje imunitu a je známým anti-tumor polysacharidem. Závěrem lze dodat, že zralý banán obsahuje protirakovinné vlastnosti, protože spouští tvorbu bílých krvinek a zabraňuje buněčným mutacím.
Abyste omezili ztrátu vitamínů, umístěte plně zralé banány do lednice nebo je konzumujte s hnědými skvrnami ihned po zakoupení, tedy čerstvé.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.